Speltips, Leksand – Vita Hästen 15/12: Orimligt stora favoriter

Simon Pålsson Publicerat: 15 december 2015

Spelbolagen har en tydlig favorit inför mötet mellan Leksand och Vita Hästen. Frågan är dock om inte favoritskapet blivit lite väl stort inför den här matchen?

Det är tisdag och precis som vanligt blir det en hel del allsvensk hockey. Hela fem matcher spelas den här tisdagen och Spelbloggare.se är naturligtvis på hugget för att hitta ett bra speltips från kvällens svenska hockey.

Leksands IF får besök av ett minst sagt formstarkt HC Vita Hästen. Gästerna kommer till matchen med en fin trend i bagaget. Åtta segrar på de nio senaste matcherna talar väl sitt tydliga språk?

Imponerande nog har många av segrarna kommit mot minst sagt meriterade lag. Senast bortaslog Vita Hästen till exempel topplaget AIK med 2-1, bara en vecka efter att de bortaslagit Mora. Därtill har Västerås också besegrats på bortaplan under de sista veckorna. Laget har faktiskt inte förlorat på bortaplan på en månad.

Leksand blandar och ger

För Leksands del ser det inte fullt lika lovande ut, även fall laget som bekant har en hög högstanivå. Det finns dock en väldig ojämnhet i lagets prestationer, något som leder till en hel del onödiga poängtapp.

Tre förluster på de fem senaste är inget vidare bra facit. 1-6-smällen hemma mot Oskarshamn, ett lag som Vita Hästen slog med 3-0 häromsistens, sitter förmodligen fortfarande i för Leksand. Efter 32 omgångar ligger laget på tionde plats och ska det bli något av den här säsongen krävs det att laget tar sig i kragen nu.

Det ska sägas att de här båda lagen bara spelat mot varandra två gånger de sista säsongerna. Båda matcherna har varit väldigt täta historier som Leksand vunnit med uddamålet.

Den här gången känns det dock som att Vita Hästen har goda möjligheter att äntligen få revansch. Laget är inne i ett fint stim, har en god bortaform och möter dessutom ett lag som inte riktigt har den där stabiliteten som krävs. Därför tycker vi att spelbolagen är snett ute som ger hela 3,55 gånger pengarna på den raka tvåan. Vi tror dock på en tät match och satsar därför på Vita Hästen +0.0 (asian handicap) till 2,70 gånger pengarna hos Unibet. Det är samma spel som draw no bet, det vill säga att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort.

Speltips:

Speltips:  Vita Hästen +0.0 asian handicap
Odds:  2,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 15/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksands IF  1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
HC Vita Hästen  3,55 betrally logo
Över 4,5 mål  1,80 betway logo
Under 4,5 mål  2,00 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: