Speltips, Leksand – Vita Hästen 27/9: Borta bra, men hemma bäst

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2015

Ett fantastiskt hemmalag, men horribla på bortaplan. Frågan är om HC Vita Hästen har krafter nog för att vända på den negativa trenden?

Det är intressant när man dissekerar HC Vita Hästens säsong så här långt. På hemmaplan har man imponerat stort och har så här långt varit fläckfri, med komfortabla segrar i samtliga sina tre hemmamatcher. Det har visserligen varit matcher mot motstånd som Sundsvall, Tingsryd och Asplöven, men hemmasviten är imponerande.

På bortaplan har det dock varit en helt annan historia. Trots tre försök har laget ännu inte lyckats ta poäng på bortaplan i årets upplaga av Hockeyallsvenskan. Om laget vill vara att räkna med under hela säsongen är det nog dags att man tar poäng på bortaplan också.

Men när man under söndagen tar sig hela vägen upp till Leksand tror vi att man får fortsätta på den inslagna vägen med idel bortaförluster. Det är sannerligen ingen rolig resa att ta sig hela vägen upp till Leksand, inte minst med tanke på att laget man möter är tunga just på hemmais.

Leksand vill bryta sin negativa trend

Om det är någon gång man ska möta Leksand kan man tycka att det borde vara nu. Laget har nämligen gått knackigt så här långt, med fem raka matcher utan seger. Efter att ha varit nere i södra Sverige och härjat i två raka bortamatcher vänder man dock hemåt med förhoppningen att vända på steken.

Känslan är att förutsättningarna är goda för det. Leksand är ett betydligt starkare lag än vad resultaten så här långt indikerar. Morgan Hassel och Kalle Jellvert saknas dessutom fortfarande hos gästerna, något som rimligen inte är önskvärt.

Hur som helst tror vi att traditionellt sett hemmastarka Leksand blir något för tunga här. HC Vita Hästen har inte imponerat på bortaplan och om man redan är skakiga på bortais är Leksand borta den värsta möjliga utmaningen. Därför spelar vi den raka ettan, det vill säga Leksand att vinna matchen, till 1,80 hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Leksand vinna
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, söndag 27/9
TV:    cmorehockey logotvtolv logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksand  1,80 unibet logo
Oavgjort  4,50 comeon logo
Vita Hästen  4,00 comeon logo
Över 4,5 mål  1,85 comeon logo
Under 4,5 mål  2,10 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: