Speltips, Malmö FF – IFK Norrköping 13/3: Tungviktsmöte i kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2016

Malmö IP står värd för ett riktigt tungviktsmöte i Svenska cupens kvartsfinal. Malmö FF får besök av de regerande svenska mästarna IFK Norrköping.

Svenska cupen går in i sin avgörande fas och på söndagens schema står en riktigt het kvartsfinal mellan två av de stora favoriter, Malmö FF och IFK Norrköping. Det här blir också en repris på förra årets avslutande allsvenska omgång, där IFK Norrköping vann både matchen och SM-guldet.

Det är med andra ord dags för skånsk revansch. För skåningarnas del handlar Svenska cupen inte bara om möjligheten att knipa sin femtonde cuptitel, det handlar också om att hitta en väg ut till ett europeiskt kval i sommar.

Efter att ha slutat femma i den allsvenska tabellen förra säsongen missade laget nämligen chansen att nå Champions League eller Europa League under 2016, vilket får ses som en enorm bakfylla efter två raka gruppspel i Champions League. Att vinna Svenska cupen är lagets enda chans att få kvala till Europa och det är både klubbens och supportrarnas mycket tydliga mål.

Malmö FF har tagit full pott

Efter tre gruppspelsmatcher har Malmö FF ännu inte tappat någon poäng i Svenska cupen. Laget har manövrerat ut IK Sirius, Ängelholms FF och GIF Sundsvall med totalt 10-2 i målskillnad och har i ärlighetens namn sett bättre och bättre ut.

Det började lite trevande mot IK Sirius i premiäromgången, men därefter har skåningarna hittat närmare till vad som troligen ska bli deras spel under säsongen 2016. Det danska nyförvärvet Anders Christiansen har sett väldigt bra ut, samtidigt som Markus Rosenberg och Jo-Inge Berget fortsatt visa klass.

Inför kvartsfinalen kan Malmö FF laborera med i stort sett full trupp, förutom ett par skador och skavanker på unga spelare. Mittbacken Rasmus Bengtsson är dock inte tillgänglig, men Malmö FF kan fortfarande mönstra en stark startelva. Offensivt sett är den hyperstark, men det finns vissa frågetecken i defensiven, som nu står inför sin första riktigt tunga utmaning år 2016.

IFK Norrköping ser stabila ut

Även de regerande svenska mästarna har sett starka ut i gruppspelet av Svenska cupen, med sju inspelade poäng på tre matcher. Laget har sett väldigt stabila ut, även fall offensiven inte varit fullt så sprakande som vi gjorde oss vana vid under 2015.

IFK Norrköping har dock, sånär som på viktiga mittfältaren Alexander Fransson, lyckats behålla sin guldtrupp och tillhör därmed de stora giganterna inom svensk fotboll under 2016.

När laget nu tar sig till Skåne får de gälla som knappa underdogs, även fall vi tycker att spelbolagen är lite väl generösa mot Malmö FF när det kommer till värderingen av favoritskapet. Den raka ettan ger så lite som 1,65 gånger pengarna hos MyBet, vilket såklart är på gränsen till löjligt lite. IFK Norrköping är ett lag som trivs oerhört bra på konstgjort underlag och eftersom matchen kommer att spelas på Malmö IP (som har plastmatta) är bortaplan inte nödvändigtvis inte jättestor nackdel för IFK Norrköping.

Därtill har Malmö FF sett småskakiga ut bakåt och har också pressen att prestera på sina axlar, till skillnad från gästerna vars inställning till matchen kan vara klart mer avslappnad. IFK Norrköping draw no bet ger smått otroliga 3,65 gånger pengarna hos Unibet. Det lockar, men vi riktar blickarna mot ett lite säkrare spel.

Det här blir utan tvekan en fartfylld match där båda lagens offensiv kommer att vara i fokus. Det är framåt i banan som både MFF och Peking har sina styrkor. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,70 gånger pengarna hos Unibet. Om vi ska gissa tror vi att det står 2-2 efter full tid och att matchen avgörs efter förlängning eller straffar.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, söndag 13/3
TV:    svtett logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  1,75 williamhill logo
Oavgjort  4,00 unibet logo
IFK Norrköping  4,85 unibet logo
Över 2,5 mål  1,67 bwin logo
Under 2,5 mål  2,30 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: