Speltips, Malmö FF – Sirius 20/2: Fullständigt galet överodds

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2016

Nu är det äntligen dags för svensk tävlingsfotboll igen. Svenska Cupens gruppspel sparkar igång med bland annat mötet mellan Malmö FF och IK Sirius.

Det har varit en lång väntan sedan den allsvenska säsongen summerades i slutet av oktober. Ett par tunga, kalla vintermånader har passerat och nu väntar äntligen svensk tävlingsfotboll igen.

Först ut är gruppspelet i Svenska Cupen, där i stort sett samtliga stora svenska lag finns med. Redan under lördagen får vi följa Malmö FF:s resa mot cuptiteln, som är klubbens uttalade mål med säsongen. För att nå kvalet till Europa i sommar krävs nämligen att laget vinner Svenska Cupen, med tanke på att de bara slutade femma i den allsvenska tabellen 2015.

I första matchen väntar IK Sirius, ett lag som föll på mållinjen till att nå svensk fotbolls finrum förra säsongen. Laget förlorade det allsvenska kvalet mot Falkenberg, men hålls nu som en av de stora favoriterna i Superettan under 2016.

Tungt avbräck i hemmalaget

Hemmalaget kommer till matchen med en ny tränare, ett nytt spelsätt och en något trevande form under försäsongen. Därtill saknas lagkaptenen och den offensiva stjärnan Markus Rosenberg, som fortfarande är avstängd till följd av utvisningen mot IFK Norrköping i den sista allsvenska omgången 2015.

Enligt rapporter är Oscar Lewicki osäker till spel, men i övrigt kan Malmö FF mönstra sin starkaste elva. Kanske är det rent av så att det defensiva ankaret Oscar Lewicki inte ens behövs i den här matchen? Klart är i alla fall att Malmö FF inför 2016 har en enorm konkurrenssituation i laget med många duktiga spelare. Allra värst är det just på innermittfältet där laget i skrivande stund har fem fullgoda alternativ.

Malmö FF har sett mycket stabila ut bakåt under försäsongen, men haft svårt att få igång sitt offensiva spel. Laget har närmast uteslutande spelat mot lag med hög press, något som hittills inte riktigt passat MFF. 1-0-vinsten mot Bröndby senast var dock ett fall framåt och ett bevis på att det finns någonting att bygga vidare på hos skåningarna.

Sirius är ett välorganiserat gäng

Under 2015 förvånade IK Sirius stora delar av Sverige med sin fina, välorganiserade fotboll. Trots att klubben väldigt nyligen hade dragit igång sin stora satsning skördade de stora framgångar redan under 2015.

Det som var utmärkande för laget var organisationen och viljan att själva kontrollera sina matcher. 25 insläppta mål på 30 matcher i Superettan är ett väldigt bra facit och ett bevis på att laget är att räkna med på allvar.

Försäsongen 2016 har sett relativt lovande ut och senast mot FC Taraz vann Sirius med fina 2-0 efter en, enligt rapporter, väldigt bra insats. Där och då blev lagets anfallsstjärna Dragan Kapcevic tvåmålsskytt. Att han kommer igång med målskyttet är en förutsättning för att 2016 ska bli ett lyckat år för Sirius. Håll också ett öga på lagkaptenen Niklas Busch Thor, vars slit är oerhört viktigt på innermittfältet.

Spelbolagen överskattar målmöjligheterna

Malmö FF imponerande stort under Svenska Cupens gruppspel 2015 och kanske är det just detta som spelbolagen minns inför den här matchen. Det finns nämligen en stor enighet om att det här ska bli en målrik historia och att hemmalaget gäller som väldigt klara favoriter.

I vår bok är det inte fullt så enkelt. Malmö FF har sett väldigt tveksamma ut i offensiven så här långt, speciellt i det uppställda spelet. Laget har i ärlighetens namn mest hotat i sina kontringar, där de hållit fin europeisk klass under de sista två säsongerna. Det är också den fotbollen som burit frukt i det europeiska cupspelet.

Det är tveksamt om det går att spela kontringsfotboll hemma mot Sirius, något som kan göra det svårt för Malmö FF att få in bollen. Därtill är lagkaptenen Markus Rosenberg alltså avstängd, ett tungt offensivt avbräck. Det som sett bra ut hos MFF är det defensiva spelet och laget har släppt till få målchanser i sina träningsmatcher. Hos MyBet får vi smått otroliga 1,90 gånger pengarna på under 3,5 mål i matchen. Det måste vi helt enkelt spela. För den riktigt våghalsiga ger under 2,5 mål närmare tre gånger pengarna.

Saknar ni konto hos MyBet får ni 1 000 kr bonus här!

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål i matchen
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 20/2
TV:    cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  1,29 williamhill logo
Oavgjort  6,00 mybet logo
IK Sirius  11,00 mybet logo
Över 2,5 mål  1,42 expekt logo
Under 2,5 mål  2,95 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: