Speltips, Malmö – Rögle 26/11: Tungt och viktigt Skånederby

Simon Pålsson Publicerat: 26 november 2015

Torsdagen bjuder på ett hett Skånederby från Malmö Arena, där hemmalaget får besök av Rögle. Matchen gäller mycket i de nedre regionerna av tabellen.

Det är dags för ännu en klassisk SHL-torsdag och på schemat står bland annat ett glödhett Skånederby i Malmö Arena. Både Malmö Redhawks och Rögle BK har haft tunga säsonger så här långt och ligger på elfte respektive tolfte plats i tabellen.

Om det ska bli något slutspel gäller det att få fart på spelet nu, innan det är för sent. Nu är det visserligen bara några enstaka poäng upp till tiondeplatsen, men med tanke på ojämnheten som både Malmö och Rögle visar upp blir det svårt att nå dit om förbättring inte sker snart.

Därför är det ett mycket laddat och intressant möte. De tre poängen är högt eftertraktade av båda lagen och vi kan tänka oss att båda ser det här som en rimlig chans att knipa poäng. Malmö kommer till matchen efter en period där spelet sett något bättre ut. Tre vinster på de fem senaste matcherna vittnar om potentialen som finns i laget. Nu är frågan om de kan ta med sig den energin in i matchen mot Rögle.

Gästerna inne i dålig period

Rögle å sin sida är inne i en rent sagt dålig period, med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Den enda segern kom mot jumbon Karlskrona. Inte nog med att laget förlorat fyra matcher, de har också släppt in en hel drös med mål. Totalt 19 insläppta på de senaste fyra förlusterna är inget vidare bra facit.

På det hela taget är det här två lag som ofta spelar målrika matcher. Malmö har 5,6 mål i snitt per match så här långt, medan Rögle har strax under 5 mål per match i snitt. Om du gillar mål är det här förmodligen helt rätt match att bänka dig till.

Det blir nästan alltid målrikt när lagen drabbar samman också. Nio av de elva senaste inbördes matcherna har bjudit på minst fem mål. Känslan är att vi får se ännu en sådan match den här gången. Hos BetWay får vi smått otroliga 1,80 gånger pengarna på över 4,5 mål i matchen. Det hugger vi direkt.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 26/11
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö Redhawks  1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,35 betrally logo
Rögle BK  3,35 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,80 betway logo
Under 4,5 mål  2,15 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: