Speltips, Minnesota Wild – Montreal Canadiens 23/12: En härlig julkaramell

Simon Pålsson Publicerat: 22 december 2015

Julen står för dörren, men NHL fortsätter som vanligt. Frågan är om spelbolagen inte är lite väl pessimistiska inför matchen mellan Minnesota Wild och Montreal Canadiens?

Nu är det inte långt kvar till julen är här, men på andra sidan Atlanten kör de på med sporten precis som ingenting. NHL har ett gäng matcher natten till onsdagen svensk tid och Spelbloggare.se är naturligtvis på hugget med ett speltips.

Gårdagens spel satt med minst sagt god marginal till fina 1,76 gånger pengarna. Nu är det en ny dag, ny match och nya förutsättningar – men varför ändra på ett vinnande koncept?

Minnesota Wild tar sig an Montreal Canadiens i en match med två lag som gärna studsar tillbaka till vinnarspåret, men som haft det lite tungt de sista matcherna. Hemmalaget hade 3-0 hemma mot Dallas Stars igår, men lyckades tappa till hela 6-3. Ett resultat och skeende som är väldigt talande för hur det frejdiga laget Minnesota Wild spelar ishockey.

Målvaktstappet kostar mycket

Montreal Canadiens, som gjort sig kända som ett tight lag med väldigt bra målvakt, har haft ett par tunga veckor på sistone. Med målvakten Carey Price borta fram till mitten av januari ser det tungt ut för laget, som i sina bästa stunder dock gör det tydligt att de blir att räkna med i vår.

17 insläppta mål på de fyra senaste matcherna och bara en seger på de nio senaste matcherna är siffror som helt enkelt talar sitt tydliga språk. Problemet är inte bara de många insläppta målen – laget gör också på tok för få framåt.

När de nu tar sig till Minnesota för att möte ett frejdigt Minnesota Wild finns det dock fina förutsättningar för en öppen matchbild – kanske kan det göra att målskyttet lossnar även för gästerna? Det blir ofta målrikt mellan de här båda lagen. 41 gjorda mål på de sex senaste mötena mellan lagen ger ett snitt på närmare sju mål per match. Det är mycket.

Inför den här matchen får hemmalaget klara sig utan Zac Dalpe, medan gästerna alltså saknar Carey Price. I övrigt är Brendan Gallagher och Jeff Petry otillgängliga, medan Devante Smith-Perry är osäker till spel.

Känslan är hur som helst att det finns goda möjligheter till mål, något den neutrala åskådaren gärna välkomnar. Spelbolagen har hamnat lite snett i sin värdering inför matchen och hos WilliamHill får vi hela 1,77 gånger pengarna på över 5 mål i matchen (inklusive övertid). Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem gjorda mål, till exempel om det skulle sluta 2-2. Inte helt osannolikt.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 23/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Minnesota Wild  2,20
Oavgjort  4,10
Montreal Canadiens  3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,67

Oddsens motsvarighet i procent: