Speltips, Minnesota Wild – New York Islanders 24/2: Goda målmöjligheter

Simon Pålsson Publicerat: 23 februari 2016

Att sparka sin huvudcoach var helt rätt beslut sett till resultaten som blivit därefter. Minnesota Wild hoppas nu ta sin femte raka vinst när New York Islanders kommer på besök.

Efter månader av dåligt spel och negativa resultat sparkade Minnesota Wild till slut sin huvudcoach Mike Yeo för någon vecka sedan. Lagets reaktion på ledningens beslut har visat sig bli precis vad man hoppades på.

Minnesota Wild har nu plockat fyra raka vinster och spelat en fantastiskt inspirerande, offensiv ishockey. Lagets samtliga fyra segrar har varit i komfortabel och väldigt övertygande stil. 6-1-krossen hemma mot Chicago Blackhawks senast sticker ut lite extra.

Nu väntar match mot New York Islanders, ett annat lag med en offensiv identitet. Lagen spelade mot varandra så sent som för tre veckor sedan, men då vann New York Islanders med 5-3 på sin hemmaplan. Om vi tittar tillbaka i historien blir det ofta målrika matcher när de här båda lagen möts, vilket inte är så konstigt med tanke på den tydliga offensiva ishockeyn båda ämnar spela.

New York Islanders är upp och ner

Efter att ha spelat 57 matcher ligger New York Islanders just nu som nummer 11 i tabellen och det mesta pekar mot att laget kommer att ta sig till slutspel i år också. På sina bästa dagar håller de en väldigt hög nivå och kan hota vilket lag som helst, men dessvärre är de något för mycket upp och ner i sina prestationer.

Intressant är dock att det bara är sex poäng upp till Florida Panthers på plats nummer fem. Märk väl att New York Islanders dessutom har två matcher mindre spelade. Än kan mycket hända kring slutspelsplatserna.

Minnesota Wild har spelat mestadels målrika matcher under februari. Ynka en av elva matcher har slutat med mindre än fem mål och det var den senaste matchen, borta mot New Jersey Devils (1-0, vinst).

Med tanke på båda lagens offensiv identitet och fina offensiva form tror vi på en målrik historia här också. Så brukar det nämligen bli när lagen drabbar samman. Hos Bwin får vi överraskande fina 1,87 gånger pengarna på över 5 mål i matchen (ordinarie tid). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Det tackar vi för.

Tänk på att Jonas Brodin och Jason Zucker i hemmalaget missar matchen, medan gästernas Adam Pelech, Eric Boulton, Calvin de Haan och Mikhail Grabovski inte heller är spelklara.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 24/2
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Minnesota Wild  2,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,00 williamhill logo
New York Islanders  2,80 unibet logo
Över 5,5 mål  2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: