Speltips, MK Dons – Middlesbrough 9/2: Ligans bästa försvar

Simon Pålsson Publicerat: 8 februari 2016

Det räcker med en poäng och vips är Middlesbrough ensamma serieledare i Championship. Frågan är nu om bottenlaget MK Dons kan grusa den förhoppningen?

Tisdagen bjuder på en match från Championship och Spelbloggare.se hakar naturligtvis på med ett speltips. Bottenlaget MK Dons får besök av topplaget Middlesbrough, som i händelse av en eller tre poäng skulle toppa tabellen.

Hemmalaget har haft en tämligen tung inledning på 2016, med en enda ligavinst på de fem inledande matcherna. Därför är det inte heller konstigt att de ligger kvar i bottenskiktet av tabellen. I skrivande stund har laget två poäng till godo på nedflyttningslaget Rotherdam.

Inför matchen mot Middlesbrough får laget klara sig utan Carl Baker. Däremot är nyförvärvet Alex Revell spelklar och kan tänkas starta matchen, samtidigt som Jay Emmanuel-Thomas sägs vara redo för comeback.

Ligans målsnålaste försvar

Just nu delad serieledare och därtill ett imponerande defensivt facit i ligaspelet. Middlesbrough kommer till matchen mot MK Dons med minst insläppta mål av alla lagen i Champions League. Bara 15 insläppta på 28 matcher talar sitt tydliga språk.

Visserligen har laget haft en lite tyngre trend på sistone, med tre raka ligamatcher utan vinst. Signifikativt för lagets matcher är ofta den snåla målproduktionen, något vi generellt sett gjort oss vana vid när det kommer till fotbollen i den engelska andradivisionen.

Middlesbrough har en fläckfri skadelista inför matchen och bortsett från den något trevande formen sista veckorna kan vi inte tänka oss varför de inte skulle gälla som favoriter i den här matchen. Vi tror dock att det blir tillknäppt och målsnålt.

Med det i åtanke finns det fint spelvärde i oddset 1,90 gånger pengarna på båda lagen INTE göra mål i matchen hos MyBet. Spelet satt i höstens möte mellan lagen och har dessutom suttit i nio av gästernas tio senaste matcher. Anmärkningsvärt.

 

Speltips:

Speltips:  Båda lagen INTE göra mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 9/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
MK Dons  4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Middlesbrough  2,00 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,25 expekt logo
Under 2,5 mål  1,70 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: