Speltips, Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 6/2: Lite väl stora favoriter

Simon Pålsson Publicerat: 5 februari 2016

Spelbolagen håller det ena laget som lite väl stora favoriter när Montreal Canadiens och Edmonton Oilers gör upp. Matchen spelas 20:00 svensk tid och passar perfekt som lördagsunderhållning.

Montreal Canadiens är fortsatt bara skuggan av sitt forna jag. Hur mycket som beror på att målvaktsgiganten Carey Price fortfarande är otillgänglig och har så varit i flera månader är oklart, men klart är i alla fall att laget inte alls hittat tillbaka till nivån de höll förra säsongen.

I skrivande stund har de bara en vinst den senaste månaden och det säger ju sig själv att det inte räcker särskilt långt. Det stora problemet är antalet insläppta mål, men i ärlighetens namn fungerar inte offensiven tillräckligt bra heller.

Laget har följaktligen rasat i tabellen och nu är risken överhängande att de till och med missar slutspelet. Carey Price sägs vara tillbaka i slutet av februari, men räcker det verkligen? Det ska nämnas att Paul Byron, Daniel Carr och Lucas Lessio inte heller kommer till spel den här helgen.

Edmonton Oilers är på gång

Lite mer positivt verkar det vara i Edmonton Oilers, som faktiskt har gjort ett par riktigt fina insatser på sistone. 7-2-vinsten borta mot Ottawa Senators häromdagen och den klara 5-1-vinsten mot jumbon Columbus Blue Jackets tidigare i veckan är tydliga signaler på att laget är på gång.

Connor McDavid är för övrigt tillbaka i laget och har sett väldigt pigg ut. Kanske kan man rent av prata om en McDavid-effekt som förklaring?

Känslan är hur som helst att det finns otroligt mycket positiv energi i Edmonton Oilers och det kan bli svårt för Montreal Canadiens att tackla. Edmonton Oilers får visserligen klara sig utan Andrew Ference, Ryan Nugent-Hopkins och Oscar Klefbom, men det är avbräck som de ska klara av.

Spelbolagen håller hemmalaget som enorma favoriter i den här matchen – den helrisiga formen till trots. Det tycker vi är konstigt. Att vi får hela 3,45 gånger pengarna på den raka tvåan hos NordicBet känns på tok för högt och vi tycker att det finns fint skrällvärde här.

Speltips:

Speltips:  Edmonton Oilers vinner (ordinarie tid)
Odds:  3,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  20:00, lördag 6/2
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Montreal Canadiens  2,05 unibet logo
Oavgjort  4,00 betsson logo
Edmonton Oilers  3,45 nordicbet logo
Över 5,5 mål 2,2 mybet logo
Under 5,5 mål 1,74 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: