Speltips, Mora – Leksand 9/1: Globen står värd för Daladerbyt

Simon Pålsson Publicerat: 9 januari 2016

Lördagen bjuder på ett hett Daladerby mellan Mora IK och Leksands IF. Matchen spelas dock på neutral mark, närmare bestämt i Stockholm. Spelbloggare.se har hittat ett speltips inför mötet.

Det är äntligen dags för ännu ett Daladerby i Hockeyallsvenskan, när Mora IK tar sig an Leksands IF under lördagskvällen. Det här Daladerbyt spelas för övrigt i Stockholm och närmare bestämt i Globen, i ett försök att nå en större och ny publik.

Båda lagen har inlett 2016 på ett lovande sätt, även fall de bara spelat en match vardera. Hemmalaget bortaslog Björklöven med 3-1, medan Leksand krossade Asplöven med hela 7-2 på hemmaplan. I skrivande stund skiljer det tre poäng mellan lagen i tabellen, där Leksand är på åttonde plats och Mora två placeringar bakom.

Säsongen har på det hela taget varit lite av ett misslyckande för båda lagen, vars uttalade mål inför säsongen var att blanda sig i toppstriden och sedermera vara aktuella för att nå SHL till nästa säsong. Så ser inte ut att bli fallet, såvida lagen inte plötsligt hittar sin fulla potential igen. I enstaka prestationer har de båda visat prov på sin höga kapacitet, men stabiliteten i prestationerna har uteblivit.

Målrik trend att studera

Intressant inför det här mötet är den målrika trend som finns hos de båda lagen. Mora IK har äntligen trummat igång sitt offensiva spel och har faktiskt lyckats göra minst tre mål i fem raka matcher. Om den målformen sitter i kan laget möjligen klättra i tabellen under våren.

Gästerna å sin sida har spelat en rad målrika matcher på sistone och har faktiskt haft stora problem att täppa till bakåt. Åtta insläppta mål på de två senaste bortamatcherna och ett snitt på över tre insläppta mål per bortamatch de sista månaderna vittnar om att det finns klara svagheter i lagbygget.

På förhand är det här en svårbedömd historia och vi har svårt att hitta en klar favorit. Spelbolagen håller visserligen gästerna som klara favoriter i sin bok, men i vår värld kan det som sagt gå hur som helst. Känslan är dock att det finns fina förutsättningar för mål i det här mötet och vi väljer att fokusera på värdens målmöjligheter.

Med tanke på Leksands risiga defensiva form och Moras fina målfacit på sistone tycker vi att det finns fint värde i Mora IK över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) till 2,20 gånger pengarna hos Ladbrokes. Det är ett lite väl högt odds och då passar vi gärna på med en liten TV-slant.

Speltips:

Speltips:  Mora över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:15, lördag 9/1
TV:   cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mora IK  3,05 expekt logo
Oavgjort  4,20 bwin logo
Leksands IF  2,20 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,67 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: