Speltips, Nashville Predators – San Jose Sharks 6/5: Trenden fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 4 maj 2016

Det blir allt tätare i matchserien mellan Nashville Predators och San Jose Sharks. Hemmalaget reducerade nämligen till 2-1 i matcher senast, efter en fantastiskt fin insats på hemmaplan. Fortsätter lagen på den inslagna vägen nu?

Nashville Predators skakade liv i matchserien mot San Jose Sharks natten till igår. Efter att ha förlorat de två första matcherna såg det aningen skakigt ut för laget, men när det gällde som mest steppade de upp och tog en komfortabel 4-1-seger inför sin hemmapublik.

Av okänd anledning kom San Jose Sharks inte riktigt upp till standard, inte minst offensivt sett. Visst, laget tog ledningen redan en minut in i matchen genom Melker Karlsson, men efter att James Neal kvitterat några minuter in i den andra perioden var det mest Nashville Predators som syntes. Inte nog med att de fick in tre puckar till, de spelade också aggressivt och såg till att vinna matchen med hjälp av sin energi.

Mattias Ekholm, svensk back som kan vara aktuell för spel i VM om laget åker ut ur NHL, imponerande stort och fick mest istid av samtliga spelare i laget. Orkar han behålla den nivån in i match nummer fyra?

San Jose Sharks kommer göra avtryck

En 4-1-förlust trots ledning är inte bara deppigt för matchens skull. Det var också en missad chans att gå upp till 3-0 och ge sig själva matchboll. Därför är San Jose Sharks säkerligen fyllda med revanschlusta inför match nummer fyra mellan lagen, som också spelas i Nashville.

Laget håller en högre offensiv nivå än vad de klarade av att producera under de 59 avslutande minuterna i den senaste matchen. Det är otänkbart att ett så starkt lag rent offensivt skulle göra två så tama offensiva matcher i rad.

Nashville Predators å sin sida har hittat receptet och de är troligen medvetna om att deras chans i mångt och mycket ligger just på hemmaplan. Därför lär de gå ut minst lika hårt som senast, men med förhoppningen om att inte släppa in ett tidigt mål.

Inför matchen saknar hemmalaget möjligen både Cody Bass och Gabriel Bourque, som båda närmar sig en comeback. För gästernas del finns det ingen frånvaro att rapportera.

Vår känsla är att det här fortsätter på den inslagna vägen med målrika matcher. Minst fem mål har vi sett i samtliga matcher hittills och med ett taggat San Jose Sharks på isen borde det sitta även den här gången. Laget lär bidra med minst två mål, den känslan har vi starkt. Därför spelar vi över 5 mål i matchen (ordinarie tid) till finfina 2,18 gånger pengarna hos 24hBet. Där ligger bolaget fyra tiondelar över det raka överspelet till linan 4,5. Det tycker vi är lite mycket och synar med glädje.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,18 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  03:00, fredag 6/5
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: