Speltips, New Jersey Devils – Chicago Blackhawks 29/10: Underskattning på tapeten?

Simon Pålsson Publicerat: 27 oktober 2016

Det finns en klar övertro på att underspelet ska vara självklart när New Jersey Devils tar sig an Chicago Blackhaws. Vår tro på mål är betydligt större än spelbolagens, det står helt klart.

Vårt NHL-fokus den här fredagsnatten hamnar på matchen mellan New Jersey Devils och Chicago Blackhawks. Det här är två lag som fortfarande är väldigt svårplacerade, men vi tycker oss ha hittat en liten lucka i oddssättningen.

Spelbolagen verkar nämligen överens om att målmöjligheterna i den här matchen inte är så goda som i många andra matcher. Vad det beror på är vi inte så övertygade om. Kan det möjligen vara att New Jersey Devils fortfarande ses som ett tämligen svagt lag och att de – när de spelar på hemmaplan – inte bjuder upp till dans på allvar? Eller kan det vara att Chicago Blackhawks inte är så offensivt självklara som de varit tidigare säsonger?

I vår värld är det här en match som mycket väl kan få lite av en ketshupeffekt. Ett eller flera tidigare mål skulle kunna sätta rejäl fart på den här tillställning. Det är inte en maktkamp mellan två antagonister, utan här får nog snarare se en match som båda lagen gärna vinner genom en offensiv ishockey. Den känslan har vi. Det skulle i sin tur kunna innebära en öppen och därmed målrik match.

Defensiva avbräck att ta i beaktande

I bortalaget finns det också en del defensiva avbräck att ta i beaktande inför matchen, något som även det kan tala för fler mål. Svenskbacken Gustav Forsling är inte tillgänglig. Trevor Van Riemsdyk är långtidsskadad och missar hela säsongen.

I hemmalaget kommer inte försvararen Jon Merill till spel. Luke Gazdic är inte heller tillgänglig.

Vår känsla är som sagt att det här mycket väl kan bli en målrik match. Om vi studerar de senaste mötena mellan lagen ser vi att tre av sex matcher slutat med över 5,5 mål till exempel. Dessutom har Chicago Blackhaks spelat en rad galet målrika matcher så här långt den här säsongen. Deras fina offensiv och bristfälliga defensiva bjuder ofta in till just den typen av resultat.

Därför spelar vi över 5,5 mål till 2,50 gånger pengarna hos Betsson (unik bonus på 1 000 kr plus 200 kr gratisspel). Det är helt enkelt för högt.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:30, lördag 29/10
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: