Speltips, New York Islanders – Chicago Blackhawks 16/12: Jämn historia

Simon Pålsson Publicerat: 14 december 2016

Det är som upplagt för en intressant historia när New York Islanders gästas av svårspelade Chicago Blackhawks. Spelbloggare.se har hittat ett speltips till 4,40 gånger pengarna.

NHL rusar vidare och natten till fredagen den 16 december (svensk tid) är en mycket intensiv natt, med många trevliga NHL-matcher.

I utkanten av New York får Islanders besök av Chicago Blackhawks. Här har vi två lag som vi just nu hittar på lite olika placeringar i tabellen, men där vi ändå tycker oss se två rätt jämna lag i stunder. Chicago Blackhawks har parkerat i toppskiktet och har i skrivande stund samma poäng som serieledande Montreal Canadiens.

En seger mot Islanders skulle göra att vi har en ny serieledare och det är någonstans där vi tror att Blackhawks lägger sitt fokus just nu. Islanders är dock ett svårslaget lag, även fall Blackhawks har med sig tre raka vinster i inbördes möten. Dessutom kommer laget med stark och närmast hel trupp.

Corey Crawford är dock fortfarande inte tillgänglig. Målvakten väntas missa hela december månad, men bör vara aktuell för spel igen någon gång kring årsskiftet. Ryan Hartman är osäker till spel i den här matchen. Forwarden drog på sig en skada i den senaste matchen.

New York Islanders är starka på hemmaplan

Det är ingen hemlighet att New York Islanders är ett starkt hemmalag. Washington Capitals blev i för sig lite för svåra senast, men i övrigt har det sett ljust ut på hemmaplan. På det hela taget har säsongen dock varit en liten besvikelse så här långt. 27 inspelade poäng på 28 matcher duger helt enkelt inte.

I vår värld finns det dock betydligt mer potential i det här laget, någonting som sticker ut då och då. Det gör att vi tror att Islanders mycket väl kan hota Blackhawks här. Hemmaplansfördelen är i det här fallet en mycket stark faktor och bör inte underskattas. Det här borde enligt våra beräkningar bli en jämn historia,

Adam Pelech och Mikhail Grabovski kommer inte att spela matchen för New York Islanders. Den sistnämnda lider fortfarande av sin hjärnskakning och lär inte vara tillgänglig på ett bra tag.

Ovissheten inför matchen är stor, men det vi känner oss tämligen säkra på är att inget av lagen kommer att acceptera att bli målmässigt krossade. Det lär snarare bli jämnt. Med det i åtanke känns 4,40 gånger pengarna på det raka krysset hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor + 400 kronor gratisspel) extremt bra. Det är helt klart värt en TV-peng.

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:00, fredag 16/12
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: