Speltips, New York Islanders – Columbus Blue Jackets 1/4: Bwin sticker ut

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2016

Ett par vinster till, sen är slutspelet säkrat för New York Islanders. För gästande Columbus Blue Jackets är verkligheten en helt annan. Hur påverkar detta matchen mellan de båda lagen?

Det här har sannerligen inte varit en vidare bra säsong för Columbus Blue Jackets, som redan för några månader sedan fick rikta om sitt fokus till att helt och hållet handla om att bygga upp laget inför nästa säsong.

Nu släpps rookie efter rookie fram för att få visa upp sig och få lite NHL-erfarenhet, samtidigt som andra lag vässar formen inför det stundande slutspelet.

Ett sådant lag är New York Islanders, vars utgångsläge just nu uteslutande handlar om att säkra slutspelsplatsen och toppa formen så mycket som möjligt så här på slutet. Efter ett par dystra veckor har laget nu hittat tillbaka den sista veckan och har nu tre vinster på sina fyra senaste matcher. Det börjar alltså se mer lovande ut.

Det här är mardrömsmotståndet

En intressant sak inför just den här matchen är att Columbus Blue Jackets står inför sitt mardrömsmotstånd. På fyra möten med New York Islanders den här säsongen har Columbus Blue Jackets förlorat fyra. Det är anmärkningsvärt, trots att den ena förlusten faktiskt kom efter förlängning.

Därtill har laget två vinster på sina nio senaste matcher och ser allmänt håglösa ut. Det är inte konstigt att laget ligger där de ligger, det är en sak som är säker. Intressant i den här matchen är dock att forwarden Sonny Milano, som plockades som nummer 16 i 2014 års draft, nu väntas göra sin NHL-debut. Alltid något att hålla koll på.

New York Islanders behöver ett par segrar till för att antingen säkra sitt wild card eller rent av ta sig förbi Pittsburgh Penguins i tabellen. Om laget fortsätter som på senare ska det inte vara något problem. Hemma i Barclays Center har laget varit starka hela säsongen, med raden 23-9-4 i bagaget.

Jaroslav Halak och Adam Pelech är fortsatt indisponibla i hemmalaget, medan gästerna får klara sig utan Jack Johnson, David Clarkson, Jared Boll och troligen också Fedor Tyutin.

Vår känsla är att hemmalaget är storfavoriter här. Det finns tre vettiga anledningar till det. Laget är bättre, betydligt mer motiverade och gästerna har ingenting att spela för. Därför spelar vi den raka ettan till 1,90 gånger pengarna hos Bwin. Där lägger Bwin anmärkningsvärt högt i sammanhanget.

Speltips:

Speltips:  New York Islanders vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 1/4
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Islanders  1,90 bwin logo
Oavgjort  4,33 williamhill logo
Columbus Blue Jackets  4,20 betsson logo
Över 5,5 mål  2,10 williamhill logo
Under 5,5 mål  1,78 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: