Speltips, New York Islanders – Florida Panthers 16/12: Dags att vända trenden

Simon Pålsson Publicerat: 15 december 2015

Natten till onsdag svensk tid bjuder på ett gäng NHL-matcher. Frågan är om Florida Panthers verkligen har förmågan att rå på New York Islanders?

New York Islanders ser onekligen ut att ha hittat formen, med hela sju segrar på de åtta senaste matcherna. Laget trivs fantastiskt bra hemma i New York, där de avfärdat en hel del tuffa motståndare under säsongen.

Intressant är dock att Florida Panthers är det lag som New York Islanders förlorade mot senast, bortsett från förlängningsförlusten mot Ottawa Senators för någon vecka sedan. Det ska sägas att även förlusten mot Florida Panthers kom efter förlängning, närmare bestämt efter straffläggningen.

Hur som helst är det imponerande vad New York Islanders är på väg att göra. Förra året tog de sig till slutspel som en frisk fläkt och i år har de alldeles uppenbart lagt till en extra växel. I skrivande stund har laget samlat in fjärde flest poäng i hela NHL. Det är ynka fem poäng upp till serieledande Dallas Stars.

Inte fullt lika lovande för Panthers

För gästande Florida Panthers ser det inte fullt lika lovande ut, men laget har faktiskt gjort en okej säsong så här långt. 32 poäng på 30 matcher är ett godkänt facit, men det stora problemet är antalet förluster. 12 under ordinarie tid är aningen för många för att blanda sig i striden om platserna på den övre halvan av tabellen.

Efter en fin trend häromveckan ser det dessutom lite tyngre ut för Florida Panthers nu. Laget har tre förluster på de fyra senaste matcherna och formen är helt enkelt inte riktigt på plats när de nu tar sig till östkusten för en tuff bortamatch.

Därtill har laget en lång skadelista, med flera spelare som är tveksamma till spel. Jaromir Jagr och David Bolland är krassliga, medan Derek MacKenzie fortsatt har problem med sitt knä. Steven Kampfer, Nick Bjugstad, Alex Petrovic ocH Marc Savard missar troligen matchen. En hel del tunga avbräck.

Hemmalaget å sin sida kan sakna både Jean-Francois Berube och Ryan Strome, men båda spelarna hoppas kunna spel. Åtminstone den sistnämnda har relativt goda möjligheter till spel.

På det hela taget tycker vi att det finns ett tydligt favoritskap inför matchen. Form, tabelläge, hemmaplansfördel och skadeläge är faktorer som alla talar för New York Islanders. Visserligen har Florida Panthers tre raka inbördes segrar, men om det är nån gång trenden ska vändas är det nu. Därför spelar vi den raka ettan (ordinarie tid) till 2,10 gånger pengarna hos Betway.

Speltips:

Speltips:  New York Islanders vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, onsdag 16/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Islanders  2,10 betway logo
Oavgjort  4,00 redbet logo
Florida Panthers  3,55 betrally logo
Över 5,5 mål  2,25 betway logo
Under 5,5 mål  1,68 redbet logo

Oddsens motsvarighet i procent: