Speltips, New York Islanders – Ottawa Senators 24/3: Alltid tighta matcher

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2016

NHL:s grundserie börjar närma sig sitt slut, men än återstår ett gäng matcher innan alla slutspelslag är säkrade. Kan New York Islanders ta en viktig tvåpoängare när de får besök av Ottawa Senators?

New York Islanders är inne i vad som kan liknas vid en lite mörkare period, med fyra raka förluster och ett spel som hackar betänkligt. Jack Caouano, lagets coach, manar dock till lugn och menar på att det handlar om att fokusera om när Ottawa Senators nu kommer på besök.

Matcherna mot Ottawa Senators brukar för övrigt bli underhållande för den neutrala åskådare. Det här är nämligen två väldigt jämna lag, vilket ofta gör matcherna mellan lagen otroligt jämna.

Hela sex (!) av de sju senaste mötena mellan just New York Islanders och Ottawa Senators har slutat med en uddamålsvinst åt något håll. Det är alltså tal om väldigt små marginaler och matcher som ur ett underhållningsperspektiv är perfekta för publiken då spänningen är på topp.

New York Islanders måste steppa upp

Tyvärr har både New York Islanders och Ottawa Senators varit besvikelser den här säsongen, men om laget får till en bra slutspurt kan åtminstone New York Islanders ta sig till slutspelet. Då krävs det att den negativa trenden med fyra raka förluster bryts illa kvickt. Flera lag börjar nämligen äta sig ikapp, däribland Detroit Red Wings och Philadelphia Flyers.

Laget tog för övrigt tisdagen ledig för att ladda batterierna inför den här matchen och det råder ingen tvekan om att detta tas på allvar.

I gästerna får Fredrik Claesson kliva in i hetluften, uppkallad från AHL, för att täcka in för skadade försvararen Dion Phaneuf. För övrigt behöver gästerna verkligen vässa sitt powerplay – 27 raka försök utan mål!

Mikhail Grabovski, Adam Pelech, Jaroslav Halak och Marek Zidlicky ser ut att missa matchen för hemmalaget. Hos gästerna är listan över tveksamma spelare superlång, men de som sticker ut är Chris Neil, Mark Borowiecki och Kyle Turris – för att nämna tre. Många spelare närmar sig dock en comeback.

Det här blir en intressant historia och ett formsvagt hemmalag får nog svårt att vinna på beställning. En sak är säker: det blir en tight historia med två krigande lag. Därför spelar vi Ottawa Senators +1 (asian handicap) till 1,65 gånger pengarna. Laget kommer att streta emot bra och har faktiskt vunnit fyra av sina sex senaste matcher. Det finns betydligt mer positiv energi i gästernas läger än i det formsvaga hemmalagets.

Speltips:

Speltips:  Ottawa Senators +1 (asian handicap)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:05, torsdag 24/3
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Islanders  1,96 nordicbet logo
Oavgjort  3,95 nordicbet logo
Ottawa Senators  3,60 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,00 unibet logo
Under 5,5 mål  1,80 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: