Speltips, New York Islanders – Tampa Bay Lightning 15/11: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2016

Efter två riktiga käftsmällar mot Tampa Bay Lightning är det nu dags för New York Islanders att ta revansch. Det öppnar upp för ett intressant speltips på nattens enda NHL-match.

10-2.

New York Islanders har verkligen inte haft det lätt mot Tampa Bay Lightning den här säsongen. På två spelade matcher mot laget har Islanders två storförluster, 4-1 och 6-1.

Nu får laget en välkommen möjlighet att ta revansch. 1-6 slutade det första mötet i New York, men inte kan det väl gå lika illa den här gången? Vi tar för givet att New York Islanders kommer till matchen taggade till tänderna. Det här är tredje gången lagen drabbar samman på två veckor, varpå de känner varandra mycket väl.

Formen har inte varit särskilt bra under säsongsinledningen och New York Islanders finns nu i den nedre regionen av den totala NHL-tabellen. Det finns dock betydligt mer att hämta från det här laget, inte minst då offensiven fortsatt är bra. På hemmaplan har de varit relativt framgångsrika, åtminstone målmässigt. Vår magkänsla talar tydligt för att hemmalaget gör ett målmässigt avtryck även i den här matchen. Den extra motivationen som revanschlustan ger bör stärka den tesen.

Tampa Bay Lightning blandar och ger

Inte heller Tampa Bay Lightning har haft den bästa av säsongsinledningar. 17 inspelade poäng på 15 omgångar räcker inte för att inskaffa sig en aktad position inför det kommande slutspelet. Poängsnittet behöver helt enkelt förbättras. Laget har dessutom snittat cirka tre insläppta mål per match och behöver rätta till den biten av spelet något för att ta nästa kliv.

I skrivande stund känns det lite som att Tampa Bay Lightning vinner och förlorar varannan match. Det är väldigt svårt att veta var vi har laget. Att de skulle klara sig undan ytterligare ett möte med New York Islanders utan att behöva plocka ut pucken från det egna nätet ett par gånger om känns dock osannolikt. 10-2 på två matcher är en trend som vi tror avbryts här.

Dennis Seidenberg, Travis Hamonic, Ryan Pulock och Mikhail Grabovski missar matchen för hemmalaget. Hos gästerna är det Anton Strålman och Jonathan Drouin som är osäkra till spel.

Vår känsla är att hemmalaget får revansch här. Det kanske inte räcker hela vägen till seger, men ett taggat New York Islanders kommer att göra avtryck. Därför spelar vi Islanders över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 2,00 gånger pengarna hos Betway, där du nu får en bonus på 1 000 kronor om du registrerar dig som ny kund.

Speltips:

Speltips:  New York Islanders över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 15/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: