Speltips, New York Islanders – Tampa Bay Lightning 4/5: Här kan det bli målkalas

Simon Pålsson Publicerat: 3 maj 2016

New York Islanders slutspelsresa fortsätter. Efter två bortamatcher mot Tampa Bay Lightning har laget med sig 1-1 inför den första fighten på hemmaplan. Fortsätter lagen på den inslagna vägen?

Fart och fläkt. Svårare än så är det inte att summera hur matcherna mellan New York Islanders och Tampa Bay Lightning har artat sig så här långt. Efter två möten har vi 1-1 i matchserien och känslan är att det här kan bli tight. Möjligen är det här New York Islanders chans att ta det där nästa steget i sin utveckling.

Laget slog nämligen Tampa Bay Lightning på bortaplan med hela 5-3 i det första mötet, men fick se sig kraftigt besegrade i det andra. Där och då tog hemmalaget sig i kragen och vann nämligen med klara 4-1.

Inför det tredje mötet är det såklart vidöppet, men möjligen kan gästerna ta med sig en positiv energi från det senaste mötet? Det ska dock understrykas att varje möte verkligen lever sitt egna liv, speciellt i ett NHL-slutspel, där hemmaplansfördelen har visat sig inte spela så stor roll som inom exempelvis svensk ishockey.

Fortsätter lagen på den inslagna vägen?

New York Islanders är, som vi vet, ett energiskt och offensivt starkt lag. På hemmaplan, med 1-1 i matcher med sig från de två inledande bortamatcherna, kan vi inte tänka oss någonting annat än att de faktiskt trycker gasen i botten.

Hemmalaget har dock en del osäkra kort inför matchen. Hela fem spelare är osäkra och kommer att testas sent. Briant Strait, Josh Bailey, Jaroslav Halak, Anders Lee och Mikhail Grabovski är alltså osäkra till spel, men det är inga nya avbräck. Ryan Pulock är fortfarande otillgänglig.

Hos gästerna är skadelistan lika lång. Matt Carle, J.T. Brown, Erik Condra, Michael Blunden och Anton Strålman är alla osäkra, medan Steven Stamkos och Mattias Öhlund garanterat missar matchen.

Avbräcken till trots – båda lagen besitter mycket offensiv härlighet i sina spelartrupper. Båda de inledande matcherna har gått över fyra mål och vi hoppas att trenden fortsätter. Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,75 gånger pengarna hos Bwin.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, onsdag 4/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: