Speltips, New York Islanders – Winnipeg Jets 12/10: Ännu ett målkalas?

Simon Pålsson Publicerat: 12 oktober 2015

Winnipeg Jets gästar New York Islanders och arenan Barclays Center. Frågan är om vi får njuta av ett målkalas den här gången också?

Barclays Center står åter värd för en NHL-match när hemmalaget New York Islanders får besök av Winnipeg Jets. Gästerna är ute på en bortaturné som varar över de fyra inledande matcherna i serien och som så här långt varit väldigt lyckad.

Winnipeg Jets har nämligen full pott än så länge, med två vinster på två bortamatcher. Både Boston Bruins och New Jersey Devils har fått se sig besegrade och nu återstår alltså bara två bortamatcher innan Winnipeg Jets äntligen kan vända hem igen.

New York Islanders har haft spelat back to back mot Chicago Blackhawks i inledningen av säsongen, det vill säga att man spelat både borta och hemma mot de regerande mästarna. Dessvärre har man fått se sig besegrade i båda matcherna, om än utan att ha gjort bort sig varken resultat- eller spelmässigt.

Nu står laget inför tre raka matcher på hemmaplan och förhoppningen är att bärga både säsongens och arenans allra först NHL-seger.

Offensiven har ännu inte fått fart

Förra året var på många sätt en väldigt lyckad säsong för New York Islanders. Laget charmade NHL-publiken med sin frejdiga, offensiva hockey och tog sig hela vägen till slutspel. Nu har det visserligen inte spelats mer än två matcher, men den sprudlande offensiven har låtit vänta på sig.

Därtill har laget målvaktsproblem, då Jaroslav Halak ännu inte spelat en match. Enligt rapporter är han osäker till spel i även den här matchen. En annan jobbig sak för hemmalaget är att man faktiskt har två raka hemmaförluster mot Winnipeg Jets. Det ska dock understrykas att båda spelades i Nassau Coliseum istället för i Barclays Center.

Trots all denna problematik är känslan att laget fortfarande ligger och gryr. Här finns en stor offensiv potential som ännu inte blommat ut, något som rimligen bör kunna ske när tre raka hemmamatcher väntar. Att gästerna har en stark offensiv är även det allmänt känt och med nio gjorda mål på två matcher har man redan bevisat att den är aktiverad även den här säsongen.

Med det i åtanke känns det som att vi står inför en målfest, med två offensivt lagda lag som drabbar samman. De åtta senaste matcherna mellan lagen har slutat med minst fem mål och det är en trend vi tror fortsätter. Därför spelar vi över 5,5 mål i matchen till 2,20 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 12/10
TV:   viasathockey logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Islanders  2,35 bwin logo
Oavgjort  4,00 betsson logo
Winnipeg Jets  3,00 unibet logo
Över 5,5 mål  2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,80 ladbrokes logo

Oddsens motsvarighet i procent: