Speltips, New York Rangers – Boston Bruins 12/1: Tufft klassikermöte

Simon Pålsson Publicerat: 11 januari 2016

Två av NHL:s allra mest klassiska lag, New York Rangers och Boston Bruins, drabbar samman i en på förhand oviss och intressant historia i Madison Square Garden.

Efter ett par tämligen tunga veckor ser det ut som att New York Rangers nu kan vara på väg tillbaka till sin forna glans. Laget besitter som vi alla vet en oerhörd potential, med sitt fartfyllda och energirika anfallsspel uppbackat av sitt lojala försvarsspel och sin fantastiska målvakt i Henrik Lundqvist.

December månad var dock en svag sådan för laget, som dock sett lite vassare ut igen. När nu Boston Bruins väntar i ett klassiskermöte hemma i Madison Square Garden har New York Rangers två fina prestationer i bagaget med sig in till matchen. Dels 6-2-smällen hemma mot Dallas Stars, men också förlängningsförlusten (3-4) mot Washington Capitals senaste. I den matchen släppte Rangers in 3-3 i slutsekunderna och förlorade sedan snöpligt i förlängning.

Laget ser helt enkelt lite giftigare ut igen, även fall de fortsatt släpper in ett par mål för många. Henrik Lundqvist har inte riktigt den där skärpan som han traditionellt sett alltid brukar bygga upp under våren, fram till slutspelet som drar igång om ett par månader.

Boston Bruins har det tufft

Ett annat lag som har haft det tufft under vintern är Boston Bruins, som tar sig till New York efter en period med sex förluster på sina åtta senaste matcher. Det är inget vidare facit, om vi ska se nyktert på saken.

Trots den dåliga formen på sistone återfinns Boston Bruins på den övre halvan av NHL och bör ta sig till slutspelet om de hittar tillbaka till sin normala potential.

Inför den här matchen får gästerna klara sig utan Adam McQuaid, David Krejci och Chris Kelly. Hemmalaget å sin sida får klara sig utan reservmålvakten Antti Raanta, men troligen också utan forwarden Chris Kreider som har problem med sin hand.

Trots det håller vi hemmalaget som favoriter i den här matchen, mest beroende på att det känns som att de faktiskt är på gång nu. Tredje raka hemmamatchen på en vecka och det brukar vara då du allra minst vill möta New York Rangers. Därför spelar vi den raka ettan till 2,26 gånger pengarna hos NordicBet.

Speltips:

Speltips:  New York Rangers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,26 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:00, tisdag 12/1
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Rangers  2,26 nordicbet logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Boston Bruins  3,05 unibet logo
Över 5,5 mål  2,25 betway logo
Under 5,5 mål  1,67 betway logo

Oddsens motsvarighet i procent: