Speltips, New York Rangers – Buffalo Sabres 26/1: Trubbigheten slående

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2016

Madison Square Garden står värd för drabbningen mellan New York Rangers och Buffalo Sabres, som spelas natten till tisdag svensk tid.

Natten till tisdagen den här veckan är inget undantag när det kommer till NHL. Precis som vanligt erbjuds en rad matcher och vi tänkte fokusera på matchen i Madison Square Garden, där hemmalaget New York Rangers får besök av Buffalo Sabres.

Den här säsongen har inte riktigt varit en succé för New York Rangers, som vi har gjort oss vana vid att vara ett absolut topplag i NHL:s grundserietabell under de sista säsongerna. Nu ligger laget på plats nummer 7 och skulle till och med kunna halka ett gäng placeringar till vid förlust i den här matchen. Tabellen är nämligen oerhörd jämn, mycket beroende på att det saknas riktig spets den här säsongen.

Ett av lagen som inte riktigt hittat tillbaka till sin spets är just New York Rangers, som med sina 21+5 segrar är hela nio segrar bakom serieledande Washington Capitals, som man för övrigt haft väldigt svårt för under säsongen.

Ingen som helst stabilitet

Även om det stundtals har sett bättre ut för New York Rangers så saknar laget stabilitet i sina prestationer. Det går inte att veta var man har laget och det går inte riktigt att räkna med att de ska plocka segrar, inte ens hemma mot svagare lag.

Rangers blandar och ger på tok för mycket och snittet på seger i lite mer än varannan match har fortsatt även under 2016. Det är inte tillräckligt bra om lagets ambition är att bli ett allvarligt hot senare i vår.

Gästande Buffalo Sabres då? Visst, laget har sett något bättre ut på sistone, med fyra segrar på sina sju senaste matcher. Däremot kommer laget med två raka förluster i bagaget. I skrivande stund ligger Buffalo Sabres näst sist i tabellen och har stora problem framförallt i offensiven, med tredje minst antal gjorda mål av alla NHL-lag så här långt.

Ofta målsnåla tillställningar

De här lagen drabbar samman ett par gånger om året och allt som oftast blir det inte de mest målrika tillställningarna. Fem av de sex senaste mötena har slutat med max fyra mål.

Just målsnåla matcher är något som vi gjort oss vana vid med Buffalo Sabres, inte minst på sistone. Laget har inte spelat en match med över fem mål sedan den tionde januari, borta mot Winnipeg Jets (vinst 4-2).

Inför den här matchen är dessutom New York Rangers stora anfallsstjärna Rick Nash osäker till spel till följd av sina problem med vänsterbenet. Gästerna å sin sida har en lång skadelista, med Cody McCormick, Tyler Ennis och Nicolas Deslauriers fortsatt otillgängliga. Därtill är Sam Reinhart, Josh Gorges och Zemgus Girgensons osäkra till spel.

Vår känsla är att vi återigen får se en målfattig historia. New York Rangers har sett trubbiga ut på sistone – egentligen under hela vintern – medan Buffalo Sabres är ett av de målsnålaste lagen i hela ligan. Därför tycker vi att 1,96 gånger pengarna för under 5 mål i matchen (asian handicap) hos Unibet är spelvärt. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, tisdag 26/1
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Rangers  1,83 redbet logo
Oavgjort  4,00 unibet logo
Buffalo Sabres  4,50 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,15 unibet logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: