Speltips, New York Rangers – Columbus Blue Jackets 1/3: Dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 29 februari 2016

New York Rangers får besök av Columbus Blue Jackets, ett lag som de bevisligen trivs väldigt bra mot. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

NHL-matcherna fortsätter att dugga tätt och slutspelet börjar närma sig så smått. Än återstår närmare sju veckor, men med tanke på den oerhört täta tabellen står vi inför en mycket intressant slutspurt.

Under natten till tisdag svensk tid tar New York Rangers, för närvarande som nummer sju i den totala NHL-tabellen, emot en av säsongens stora besvikelser – Columbus Blue Jackets. Laget har inte lyckats bygga vidare på det fina spelet från förra säsongen och ligger därför långt ner i tabellen utan reell möjlighet att nå slutspelet.

På senare tid har det dock sett något bättre ut och laget har faktiskt tre vinster på sina fyra senaste matcher. Imponerande nog har laget sprutat in hela 16 mål på dessa tre segrar och det är tydligt att det trots allt finns en hel del kvalité i laget. Tråkigt nog har de dock inte lyckats ta till vara på detta under hela säsongen.

Henrik Lundqvist i storform

New York Rangers då? Precis som vanligt är laget med i toppen av tabellen och blir såklart en aspirant till titeln senare i vår. Dessutom går det att se ett mycket tydligt samband mellan hur laget presterar och hur Henrik Lundqvist presterar. Det finns få lag i ligan som är så beroende av en spelare som New York Rangers är av Henrik Lundqvist. När han är bra är laget också väldigt bra.

Tack och lov för New York Rangers del har den svenska landslagsmålvakten varit i stormform ett bra tag nu. Därmed har laget räknat in seger efter seger, ofta med väldigt få insläppta mål bakåt. Fyra segrar på de fem senaste matcherna vittnar om en stabil form.

Det ska sägas att New York Rangers trivs dokumenterat bra mot just Columbus Blue Jackets. Laget har fem raka inbördes segrar och verkar helt enkelt spela en ishockey som passar bra mot just dem.

Inför den här matchen saknas förmodligen Jared Boll, David Clarksson och Sergie Bobrovsky i gästernas matchtrupp. Samtliga tre spelare närmar sig dock en comeback. Jack Johnson är garanterat out. Hemmalagets Eric Staal är osäker till spel, medan Rick Nash fortfarande har problem med vänsterbenet och kommer att testa på värmningen några timmar innan match.

Vår känsla är hur som helst att hemmalaget får gälla som favoriter här och hos bet365 får vi faktiskt dubbla degen på den raka ettan. Med fem raka inbördes segrar i bagaget är det ett bra odds och vi tvekar inte en sekund på att spela det. Förhoppningsvis gör Henrik Lundqvist ännu en stormatch.

Speltips:

Speltips:  New York Rangers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 1/3
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Rangers  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,20 williamhill logo
Columbus Blue Jackets  3,80 betrally logo
Över 5,5 mål  2,20 unibet logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: