Speltips, New York Rangers – Nashville Predators 24/11: Nionde raka hemmamatchen?

Simon Pålsson Publicerat: 23 november 2015

New York Rangers har en minst sagt imponerande trend hemma i Madison Square Garden. Nu är frågan om Nashville Predators har kapaciteten att sätta stopp för den?

Att det inte är vidare kul att åka till Madison Square Garden för att spela mot New York Rangers är en dåligt bevarad hemlighet. Laget, som för övrigt kan gå upp i serieledningen i händelse av en seger hemma mot Nashville Predators, trivs otroligt bra på hemmais och har en obehagligt bra trend den här säsongen.

I skrivande stund har laget åtta raka segrar på hemmais, samtidigt som de i dessa åtta raka matcher gjort minst tre mål. Det brukar heta att New York Rangers är ett starkt kontringslag, men bevisligen finns det en tyngd och en spelskicklighet som gör att de kan bryta ner vilket motstånd som helst – inte minst på hemmaplan där de ofta får vara spelförande.

Laget har fortsatt en fläckfri matchtrupp helt utan skador och avstängningar. Därtill är den tunga forwarden Rick Nash tillbaka i gammalt gott slag, åtminstone om vi ska gå på senaste matchen borta mot Florida Panthers. Då gjorde kanadensaren tre mål och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål i förlängningen.

Predators med tung bortatrend

Gästerna då? Jo, laget är faktiskt anmärkningsvärt ojämnt. Enormt höga toppar blandas med djupa dalar och det går aldrig riktigt att veta var man har laget. Signifikativt är dock att det främst är på hemmaplan som de hittar rätt i sin prestation. På bortais har de haft det väldigt svårt den här säsongen.

Inte nog med att de tappar mycket poäng, de släpper också in på tok för många mål. 4-0 i söndags mot Minnesota Wild och samma tunga smäll dagen innan mot Columbus Blue Jackets. Med den typen av tunga resultat i ryggen känns det förmodligen sådär att åka till Madison Square Garden.

Nashville Predators har dock en trevlig sak att ta med sig till matchen, nämligen en fullt frisk och tillgänglig matchtrupp. Det kan behövas.

Ja, som ni hör håller vi hemmalaget som favoriter i det här mötet. Däremot tror vi att gästerna kan sprattla till och råkar de träffa rätt i sin prestation kan de hota på allvar. Det finns också en viss risk att Henrik Lundqvist petas i hemmamålet. Håll utkik på det innan ni placerar ett eventuellt spel på 1X2-marknaden. Hur som helst tänker vi fokusera på målmarknaden, där vi tycker att New York Rangers över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,90 hos TitanBet har fint värde. Det är ett spel som suttit i åtta raka hemmamatcher för Rangers. Det bör sitta igen.

Speltips:

Speltips:  New York Rangers över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 24/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:
Spel Odds Bolag
New York Rangers  2,15 bwin logo
Oavgjort  4,00 ladbrokes logo
Nashville Predators  3,20 betsson logo
Över 5,5 mål  2,50 betway logo
Under 5,5 mål  1,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: