Speltips, New York Rangers – New York Islanders 6/3: Hett derby i New York

Simon Pålsson Publicerat: 6 mars 2016

Madison Square Garden står värd för ett hett derby mellan New York Rangers och gästande New York Islanders. Risken är överhängande att det blir lika tight som vi har gjort oss vana vid.

Det är söndag – en av få dagar i veckan som erbjuder NHL-hockey på vettiga svenska tider. Sent på söndagskvällen sänder TV10 och Viasat Hockey ett hett derby mellan New York Rangers och New York Islanders. Dessvärre finns risken att Henrik Lundqvist missar matchen då han har vissa problem med en nackskada. Vi rekommenderar att hålla utkik på laguppställningarna inför matchen.

Hemmalaget har gjort en förhållandevis bra säsong så här långt och ser ut att ta sig till slutspel som ett topplacerat lag, precis som vi gjort oss vana vid de senaste säsongerna. Förra året vann de dock hela grundserien, något man inte riktigt mäktar med den här gången. På det hela taget har säsongen dock varit bra och det råder ingen tvekan om att New York Rangers kommer att bli ett hot under våren.

Inför hemmaderbyt mot New York Islanders har laget haft en period med segrar. Fem vinster på de sex senaste matcherna är ett bra facit, även fall samtliga segrar är med uddamålet. Precis som vanligt är New York Rangers som starkast i täta, tuffa matcher och laget har en stark förmåga att släppa in få mål, inte minst i de lite större matcherna.

New York Islanders jagar i tabellen

Inte mer än fem poäng bakom, och med en match till godo, hittar vi New York Islanders i tabellen. En seger i derbyt skulle alltså innebära att laget sitter rejält med press på New York Rangers.

Laget är också inne i en relativt fin period och har fem segrar på sina sex senaste matcher. På sistone har laget också fått fason på sitt defensiva spel och släpper därmed inte in så många mål som under inledningen av säsongen. När alla bitar faller på plats är New York Islanders verkligen ett lag att räkna med, det är en sak som är säker.

Inför den här matchen saknar New York Rangers en av sina absolut bästa spelare, Rick Nash. Därtill är Henrik Lundqvist osäker till spel till följd av en nackskada. Frågan är om han vilas? Gästerna å sin sida får klara sig utan Adam Pelech och Mikhail Grabovski, medan Matt Martin, Nick Leddy och Shane Prince alla är osäkra till spel.

Vår känsla är att det här blir en tät historia. Båda lagen har förmågan att täppa till bakåt i lite tyngre matcher och det tror vi händer i den här matchen. Kom också ihåg att fem av de sex senaste inbördes mötena slutat med max fem gjorda mål. Därför spelar vi under 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,87 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  23:00, söndag 6/3
TV:    tvtio logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Rangers  2,10 unibet logo
Oavgjort  3,85 unibet logo
New York Islanders  3,25 betsson logo

Oddsens motsvarighet i procent: