Speltips, New York Rangers – Pittsburgh Penguins 22/4: Kniven mot strupen – då kliver King Henrik fram

Simon Pålsson Publicerat: 21 april 2016

Henrik Lundqvist och hans New York Rangers har kniven mot strupen inför match nummer fyra i slutspelsserien mot Pittsburgh Penguins. En förlust vore ödesdiger inför fortsättningen. Kliver King Henrik fram, precis som han brukar?

Vi har varit med om det här förr. När det verkligen gäller är Henrik Lundqvist utan tvekan världens allra bästa ishockeymålvakt. Om vi studerar den svenska stjärnmålvaktens slutspelsfacit under sina år i NHL blir det tydligt att ”King Henrik” är gjord för de stora uppgifterna.

Han ligger fortfarande runt ett insläppt mål i snitt i avgörande sjunde matcher, till exempel. Det gör svensken till en klipp att luta sig mot i tuffa tider för New York Rangers.

Tuffa tider är precis vad laget står inför just nu. Underläge 2-1 i matcher i slutspelsserien mot Pittsburgh Penguins, men nu match hemma i Madison Square Garden. Förlust skulle innebära att Penguins har möjligheten att avgöra matchserien redan i nästa vända. Vinst däremot, skulle göra att serien är lika på två och att det kan gå lite hur som helst. Viktigt värre, alltså.

Skadeläget ser bättre och bättre ut

Förutom att Henrik Lundqvist lär vara taggad till tusen börjar också skadeläget se ljusare ut för New York Rangers. Den viktiga försvararen Dan Girardi har varit med på lagets träningar på sistone, men är fortfarande osäker till spel. I övrigt är alla tillgängliga.

Marc-Andre Fleury är fortfarande osäker till följd av sin hjärnskakning, vilket gör att Penguins möjligen fortsätter med Matt Murray i kassen. Scott Wilson och Beau Bennett är också osäkra till spel, medan Kevin Porter definitivt inte kommer till spel. Det är trots allt avbräck som Penguins bör kunna hantera, det måste sägas.

Inför den här matchen går vi helt enkelt på två saker: magkänslan och historien. Vi litar helt på Henrik Lundqvist här. Precis som vi tidigare har nämnt är han närmast ostoppbar i matcher som väger lite, lite tyngre än andra matcher. Därför spelar vi Pittsburgh Penguins under 2,5 mål (ink. förlängning) till 1,95 gånger pengarna hos William Hill. Kom igen, King Henrik!

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins under 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 22/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: