Speltips, New York Rangers – Vancouver Canucks 9/11: Som natt och dag

Simon Pålsson Publicerat: 8 november 2016

NordicBet sticker ut hakan inför mötet mellan New York Rangers och Vancouver Canucks i Madison Square Garden. Här går det verkligen inte att blunda för det väldigt tydliga favoritskapet.

Verkligheten just nu är som natt och dag för New York Rangers och Vancouver Canucks. För hemmalagets del är formen på topp och laget spelar en ishockey som imponerar på en hel kontinent. Inte nog med att försvars- och målvaktsspelet som vanligt är tight, nu har den offensiva delen av spelet verkligen lossnat för Rangers del.

Laget har gjort minst fem mål i fem raka matcher. Dessutom har laget inte mindre än åtta vinster på sina nio senaste matcher och för tillfället finns det egentligen ingenting som pekar på att den trenden är på väg att brytas. Nu väntar dessutom ett möte – på hemmaplan – mot ett av seriens absolut mest formsvaga lag.

Vancouver Canucks ligger just nu sist i den totala NHL-tabellen och har haft stora problem med ett risigt målskytte. 21 gjorda mål på tolv matcher räcker inte på långa vägar. Närmare tre insläppta mål per match i snitt är också ett problem för laget. Inför det tuffa bortamötet i Madison Square Garden har Vancouver Canucks hela åtta (!) raka förluster. Det är ett facit som talar för sig själv.

Formen är inte det enda problemet

I bortalaget finns det en rad tunga avbräck att ta i beaktande. Inte nog med att formen som sagt är horribel, laget har väldigt svårt att få sina bästa spelare spelklara. Daniel Sedin kommer till exempel inte till spel.

Inte heller Alexander Edler, Anton Rodin, Jannik Hansen, Christopher Tanev eller Jayson Megna rapporteras delta i den här minst sagt tuffa bortamatchen. Som om det inte var svårt nog för Vancouver Canucks. Josh Jooris kommer inte till spel för hemmalagets del. En betydligt mer överkomlig skadelista med andra ord.

Det går inte att blunda för att New York Rangers är enorma favoriter här. Hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor + 400 kronor gratisspel) betalar den raka ettan fina 1,76 gånger pengarna. Det är markant högre än hos konkurrenterna. Ladbrokes betalar till exempel bara 1,56 för samma spel. För den som är intresserad av ett högre odds är handikappspelet (-1,5) också intressant, men vi kan inte blunda för ett lite tyngre spel på den raka ettan. 1,76 är helt enkelt för bra i det här läget.

Speltips:

Speltips:  New York Rangers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:00, onsdag 9/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: