Speltips, Oskarshamn – Sundsvall 2/12: Nionde raka målfesten?

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2015

Det finns en lång och tydlig trend när Oskarshamn och Sundsvall drabbar samman. Lever den trenden vidare efter onsdagens möte?

Hela fem matcher från Hockeyallsvenskan spelas under onsdagen, som fortsätter att vara en bra dag för den som älskar svensk hockey. I en av de fem matcherna tar Oskarshamn sig an Sundsvall i en på förhand oviss historia.

Det här är två av klart mest formsvaga lag, där hemmalaget faktiskt bara vunnit en av sina senaste sex matcher. Trots detta ligger de femma i tabellen, men den dåliga formen på sistone har gjort att de har tappat mark.

Intressant är att defensiven läcker väldigt mycket och laget har faktiskt släppt in minst tre mål i fem av sina sex senaste matcher. Anmärkningsvärt.

Sundsvall fortsatt jumbo

Gästerna går det inte heller särskilt bra för, men det är en trend som visat sig under hela säsongen. Laget ligger i skrivande stund som jumbo, men har bara två poäng upp till Asplöven en placering ovanför.

Hur som helst är det stora problemet defensiven. Laget släpper in på tok för många mål, samtidigt som de gör för få. Intressant är att just offensiven blivit något bättre de sista veckorna och laget har faktiskt ett snitt på över 2,5 mål per match i de sju senaste matcherna. Klart bättre än tidigare.

Nu åker de alltså till ett skakigt Oskarshamn och är det någon gång Sundsvall ska ha en chans är det nu. Lagen spelar så gott som alltid målrika matcher mot varandra. Hela åtta raka matcher mellan lagen har bjudit på minst fem mål. Det är statistik som talar sitt tydliga språk.

Därför tycker vi att över 4,5 mål i matchen till 1,81 gånger pengarna hos Unibet är ett bra spel. Båda lagen läcker för mycket bakåt och framförallt hemmalaget lär trycka gasen i botten för att vinna den här matchen. Det borde kunna ge en hel del mål.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 2/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IK Oskarshamn  1,50 williamhill logo
Oavgjort  4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
IF Sundsvall  5,75 ladbrokes logo
Över 4,5 mål  1,81 unibet logo
Under 4,5 mål  2,05 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: