Speltips, Ottawa Senators – Florida Panthers 8/1: NordicBet med överodds

Simon Pålsson Publicerat: 7 januari 2016

Det mest formstarka laget i NHL är ute på turné. Nu är frågan om Ottawa Senators orkar stå emot ett glödhett Florida Panthers.

En av säsongens stora sensationer, Florida Panthers, fortsätter att imponera. Laget går som tåget i NHL och har hela tolv raka segrar när de tar sig över den kanadensiska gränsen för att ta sig an Ottawa Senators.

Förra säsongen var Florida Panthers en mumsbit för flera av de tyngre lagen, men i år har de onekligen fått ordning på lagbygget och med tanke på formen de visat prov på kan de bli en outsider i slutspelet. Det finns hur som helst enorm potential i laget.

Efter 40 spelade matcher har laget spelat in 52 poäng, fjärde flest i hela serien. I topp hittar vi Washington Capitals och Dallas Stars, som båda har knappa tiotalet poäng till godo på Florida Panthers. I övrigt är det inget lag som ryckt ifrån och om laget fortsätter så här kan de mycket väl sluta ännu högre upp i tabellen.

Hemmalaget blandar och ger

Fullt lika lovande ser det dessvärre inte ut för Ottawa Senators, ett lag som verkligen blandar och ger i sina prestationer. På det hela taget har laget oerhört svårt att hitta sin fulla potential, samtidigt som stabiliteten i prestationerna uteblir.

Laget har tre segrar på sina nio senaste matcher och harvar omkring i mitten av tabellen. För att kunna vara ett hot på allvar i slutspelet krävs att de hittar tillbaka till sitt spel igen, samtidigt som de måste sluta släppa in så många mål. Laget har släppt in fjärde flest mål, 120 stycken på 40 matcher, så här långt. Det duger helt enkelt inte.

Inför det här mötet har hemmalaget vissa skadebekymmer. Chris Phillips och Clarke MacArthur är fortsatt otillgängliga, medan Mika Zibanejad, Cody Ceci och Milan Michalek är osäkra till spel. Gästernas Marc Savard, David Bolland och Steven Kampfer missar troligen matchen.

Känslan är hur som helst att bortalaget får gälla som favoriter här, men riktigt så resonerar inte spelbolagen. Flera bolag håller nämligen hemmalaget som knappa favoriter och hos NordicBet får vi smått otroliga 2,80 gånger pengarna på den raka tvåan – Florida Panthers vinna under ordinarie tid. Med tanke på formen måste vi passa på!

Speltips:

Speltips:  Florida Panthers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (UNIK: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:30, fredag 8/1
TV:    viasatxtra logo  (TV-tablå)
Stream:    viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ottawa Senators  2,52 redbet logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Florida Panthers  2,80 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,20 mybet logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: