Speltips, Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 9/2: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 8 februari 2016

Det blir ett spel på målmarknaden när Ottawa Senators tar sig an ett väldigt formstarkt Tampa Bay Lightning, som bara fortsätter att klättra och klättra i tabellen.

NHL fortsätter att bjuda på matcher natt efter natt för oss svenska hockeyfantaster. Natten till tisdag svensk tid spelas en intressant historia mellan Ottawa Senators och gästande Tampa Bay Lightning.

Hemmalaget kommer till matchen efter en längre trend av målrika matcher. Dessvärre har det blivit en rad förluster på sistone, totalt fem på de sju senaste matcher. För en neutral åskådare har det dock varit trevligt att luta sig tillbaka för att kolla på matcherna. Totalt 66 mål på de nio senaste matcherna är ett facit som minst sagt talar för sig själv.

Nu får Ottawa Senators besök av ett lag som de ofta spelar målrika matcher mot. December månads möte mellan lagen slutade 5-2 till Tampa Bay Lightning. Dessförinnan har bara en match på mer än två år slutat med mindre än fem mål. Även det talar sitt tydliga språk.

Fin form på gästerna

Ett av ligans klart mest formstarka lag är just Tampa Bay Lightning, som faktiskt bara förlorat en enda match under 2016. Där kan vi snacka ett imponerande facit.

Det fina formen och poängskörden har gjort att laget klättrat rejält i tabellen och i skrivande stund ser slutspelet ut att vara på väldigt god väg. Laget ligger på plats nummer åtta i tabellen just nu, strax efter lag som New York Rangers och Los Angeles Kings.

På sistone har vi också fått göra oss vana vid målrika matcher när Tampa Bay Lightning spelar. 5,875 mål i snitt på de åtta senaste matcherna säger en hel del. Nu väntar alltså match mot ett annat målrikt lag. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

Därför spelar vi över 5 mål i matchen (asian handicap) till 1,81 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Hemmalagets skadelista består av David Dziurzynski, Clarke MaArthur, Milan Michalek och Chris Phillips. Gästernas dito består av Anton Stralman och Mattias Ohlund, två relativt tunga defensiva avbräck.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, tisdag 9/2
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ottawa Senators  2,94 redbet logo
Oavgjort  4,20 williamhill logo
Tampa Bay Lightning  2,36 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,20 mybet logo
Under 5,5 mål  1,74 williamhill logo

Oddsens motsvarighet i procent: