Speltips, Pantern – Björklöven 1/2: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2016

Ett av seriens allra målsnålaste lag, IK Pantern, står värd för en trevlig måndagsdrabbning mot IF Björklöven. Vårt sikte är inställt på målmarknaden.

Hockeyallsvenskan står i fokus under måndagen och flera heta matcher ska avgöras framåt kvällen. Ett intressant möte spelas i Malmö Isstadion, där hemmalaget IK Pantern tar sig an gästande IF Björklöven.

Hemmalaget, som är nykomlingar i Hockeyallsvenskan, har gjort en fin säsong efter sin förutsättningar. Laget ligger långt efter övriga klubbar i ekonomiska resurser, men har ändå en förmåga att hota många lag – kanske allra främst på hemmaplan.

Under säsongen har vi också lärt känna IK Pantern som ett målsnålt lag, egentligen åt båda riktningar. Laget gör lite för få mål framåt, men släpper å andra sidan inte in särskilt många heller. Faktum är att det bara är topplaget Tingsryd som har släppt in färre mål än Pantern så här långt. Imponerande.

Björklöven räcker inte till

Efter 42 spelade omgångar hittar vi IF Björklöven en poäng bakom IK Pantern i tabellen, men med tanke på förväntningarna är vi mer besvikna på Björklövens säsong. Laget gör i för sig en hel del mål, men har också svårt att hålla tätt. Det är allra främst mot topplagen som vi brukar få se en hel del mål, annars är Björklöven ett lag som kan framstå som tama.

De här båda lagen har spelat mot varandra tre gånger så här långt. Två av matcherna har slutat 3-1 (en vinst var) och den senaste matchen slutade 5-2 till då gästande Pantern. Då fick vi se en målrik sistaperiod i en annars ganska tam offensiv match.

Känslan är att det finns en övertro till mål i den här matchen hos spelbolagen. Pantern brukar, inte minst på hemmaplan, styra matchbilden till att bli lite tightare. Med det i åtanke tycker vi att 1,81 gånger pengarna för under 5 mål i matchen (ordinarie tid) hos Unibet är ett odds med spelvärde. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem gjorda mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 1/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IK Pantern  2,36 nordicbet logo
Oavgjort  4,15 betrally logo
IF Björklöven  2,70 betrally logo
Över 4,5 mål  1,71 betsson logo
Under 4,5 mål  2,20 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: