Speltips, Philadelphia Flyers – Washington Capitals 19/4: Sista chansen redan nu?

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2016

Philadelphia Flyers har kniven mot strupen inför det tredje mötet i slutspelsserien mot Washington Capitals. 2-0 i matcher till gästande Capitals och om matchserien ska leva vidare krävs nog en hemmaseger här.

2-0 i matcher efter två möten i slutspelsserien mellan Washington Capitals och Philadelphia Flyers. Grundseriens dominanter har öppnat slutspelet i övertygande stil och gjort uppförsbacken för Philadelphia Flyers tydlig.

Men precis som Wayne Simmonds, forward i Flyers, sa till NHL.com inför match nummer tre, så är en matchserie verkligen inte avgjort förrän man förlorat en match på hemmaplan. Två förluster i Washington är inte hela världen så här inledningsvis. Men nu gäller det att resa sig snabbt.

Inför den här matchen, som blir Flyers första slutspelsmatch på hemmaplan sedan 2014, ska den före detta ägaren Ed Snider minnas och hyllas. Han gick bort så sent som förra veckan och frågan är om denna ceremoni kan hjälpa hemmalaget att enas samt kanalisera sin energi gemensamt? Det behövs nog för att slå ett urstarkt Capitals.

Nu borde vi få se mål

Ynka ett mål på två matcher så här långt är inget imponerande facit från Philadelphia Flyers sida, men när de nu är tillbaka på hemmaplan bör den fina offensiven få fritt spelrum igen. Laget avslutade som bekant säsongen i imponernade stil och har visat att de håller en hög nivå i sina bästa stunder.

I ett pressat läge, inför sin hemmapublik, bör laget kunna göra ett större avtryck både på matchbilden och på resultattavlan. Washington Capitals å sin sida hotar alltid. Med så pass många bra offensiva stjärnspelare vore det konstigt annars.

Michael Del Zotto och Sean Couturier missar matchen för hemmalaget, medan gästerna antingen inte har några skador alls, eller mörkar duktigt inför matchen.

Känslan är hur som helst att det blir mål här. Matcherna mellan lagen har en klar tendens av att bli målrika – fyra av de fem senaste i grundserien var till exempel över 4,5 mål – och i det här läget av matchserien bör förutsättningarna vara goda för en offensiv matchbild. Därför spelar vi över 4,5 mål (ordinarie tid) till 1,80 gånger pengarna hos Bwin.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 19/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: