Speltips, Philadelphia Flyers – Washington Capitals 21/4: Nu kan det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 19 april 2016

Efter tre spelade matcher har Washington Capitals nu möjligheten att sätta spiken i kistan i slutspelsserien mot Philadelphia Flyers. Följer laget upp sin fina 6-1-seger senast med ännu en komfortabel vinst?

Washington Capitals har rivstartat slutspelet och har redan i den fjärde matchen i slutspelsserien mot Philadelphia Flyers chansen att säkra sitt avancemang. 3-0 i matcher efter tre möten och om vi ska vara helt ärliga har klasskillnaden varit väldigt tydlig.

Philadelphia Flyers har inte orkat komma upp i fas och har bevisligen inte kunnat bygga vidare på den fina avslutningen de hade på själva grundserien. Att tvingas möta just Washington Capitals, som vann hela grundserien i övertygande stil, var sannerligen ingen drömlott.

6-1 i det senaste mötet, då i Philadelphia, var möjligen något i överkant, men talar samtidigt sitt tydliga språk. Nu är den stora frågan huruvida hemmalaget ens orkar motivera sig till att vinna den här fjärde matchen. Att behöva åka till Washington för att plocka två vinster är ju så gott som omöjligt med tanke på hur det har sett ut.

Ingenting fungerar i Flyers

Problemet för hemmalaget så här långt har varit att i stort sett ingenting fungerar spelmässigt. Laget har till exempel inte gjort ett enda mål i powerplay, trots 13 försök. Därtill har offensiva nyckelspelare som Claude Giroux, Jakub Voracek och Wayne Simmonds bara fått ihop en gemensam poäng så här långt. Det håller såklart inte, speciellt inte mot Capitals.

För Capitals del handlar det nu om att inte slappna av alls. Barry Trotz, coach i Washington Capitals, har till NHL.com varit tydlig med att laget ska trycka in den där sista stöten och inte låta det här gå till onödigt många matcher. Det är dessutom ett bra sätt att få lite extra vila inför fortsättningen av slutspelet. Försvararen Brooks Orpik kommer inte till spel följt av en skada i förra matchen.

Med allt det här i åtanke håller vi gästerna som klara favoriter. Det fina spelet från senast, där laget alltså gjorde 6-1 på bortaplan, bör bana väg för ännu en seger. Capitals har imponerat stort i bland annat powerplay, med hela fem (!) powerplay-mål i senaste matchen. Därför spelar vi Washington Capitals vinner (ordinarie tid) till 2,00 gånger pengarna hos Betrally.

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, torsdag 21/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: