Speltips, Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 18/11: Gasen i botten

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2016

Alla förutsättningar är på plats. För den som önskar se en jämn och fartfylld historia är NHL-matchen mellan Philadelphia Flyers och Winnipeg troligen att rekommendera varmt.

Det här är utan tvekan två av NHL:s mest målrika lag. Både Philadelphia Flyers och Winnipeg Jets har skämt bort oss med fantastiska matcher under säsongsinledningen, även fall det inte alltid har berott på att de själva stått för den fina prestationen.

Vad som varit signifikativt för båda lagen är snarare hur målrika matcherna de spelat varit. Med 119 mål – insläppta och gjorda – på 17 matcher har Philadelphia Flyers bjudit på matcher med det anmärkningsvärt höga målsnittet på 7 mål per match.

För Winnipeg Jets är samma siffror 5,77 mål per match efter 108 mål på 18 matcher. Det är inte lika iögonfallande statistik, men då ska vi komma ihåg att laget spelat oerhört målrika matcher på slutet. 30 gjorda mål på de åtta matcherna ger ett snitt på närmare fyra gjorda mål per match. Bara det är ett starkt facit. Det är också lovande statistik för den som önskar se mål mellan de här båda lagen.

Lite skillnad i form – men målformen sitter i

Inför det här mötet har Winnipeg Jets som sagt fått rejäl fart under sina skridskor och levererat fantastisk offensiv ishockey. Det har resulterat i en stark poängskörd under de sista veckorna. Laget har fem vinster på sju matcher och har därigenom klättrat upp till plats nummer tio i tabellen.

För Philadelphia Flyers är det fortfarande poängintaget som strular och laget är dessvärre fast förankrade i bottenskiktet. Den stora anledningen stavas för många insläppta mål. Det kan faktiskt kvitta hur många mål man gör framåt såvida man trots det släpper in fler. För den neutrala åskådaren har Philadelphia Flyers ofta varit ett säkert kort, men lagets fans lär inte vara lika nöjda. Fyra förluster på de fem senaste är inget höjdarfacit.

Kyle Connor, Joel Armia, Shawn Matthias, Drew Stafford och Bryan Little missar matchen för gästernas del. Tyler Myers och Mathieu Perreault är dessutom osäkra till spel. I hemmalaget får vi inte se målvakten Michal Neuvirth, medan Boyd Gordon och Andrew MacDonald också är högst tveksamma inslag i matchen.

Hur som haver är vår känsla för mål stark här. Därför spelar vi över 5,5 mål till 2,06 gånger pengarna hos Betsafe (unik bonus på 1 500 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 18/11
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: