Speltips, Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes 13/12: Tydligt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 12 december 2016

Toppen mot botten när Pittsburgh Penguins tar sig an Arizona Coyotes på hemmaplan. NHL:s intensiva grundserie fortsätter alltså med det här intressanta mötet där styrkeförhållandet borde bli väldigt tydligt.

Ynka två NHL-matcher står på schemat natten till tisdag svensk tid. Det gör att vårt fokus är enkelt att rikta den här natten. Pittsburgh Penguins, detta minst sagt formstarka lag, tar sig an ett betydligt mer formsvagt Arizona Coyotes.

Faktum är att det är flera saker som är som natt och dag mellan de här båda lagen. För det första är hemmalagets form alltså betydligt bättre. Pittsburgh Penguins har fem raka vinster med sig till den här matchen, men vad som är verkligt imponerande är sättet laget plockat sina tvåpoängare på. Målmaskinen har verkligen vaknat.

På sina sju senaste matcher har Penguins tryckt in 35 puckar. Jag upprepar – 35 PUCKAR. Det ger ett snitt på fem mål per match. Då säger det sig själv att det är svårt att inte lämna isen med två poäng i sitt lilla bagage. Den fina formen har gjort att laget nu klättrat ytterligare i den totala NHL-tabellen och att man befäst sin position i toppskiktet. I skrivande stund har Penguins bara två poäng upp till serieledande Montreal Canadiens.

Arizona Coyotes är tabellens jumbo

Verkligheten är sannerligen en helt annan för gästande Arizona Coyotes, som efter 27 spelade matcher plockat hem 23 poäng. Det är en poängskörd som gör att laget nu är delad jumbo tillsammans med Colorado Avalanche.

Det gäller att stoppa den här blödningen så snart som möjligt för att övriga lag inte ska åka ifrån, men just nu ser det faktiskt mörkt ut. 83 insläppta mål på 27 matcher är helt enkelt för mycket för att kunna landa på en rimlig poängskörda. Det är väl egentligen där skon klämmer allra värst. För övrigt är det bara två lag i hela NHL som gjort mindre antal mål än Coyotes så här långt. Det är inte heller någon höjdare.

Chris Pronger och Max Domi är garanterat borta i den här matchen, medan Connor Murphy, Brad Richardson och Dave Bolland är högst osäkra till spel. Tunga avbräck för Arizona Coyotes. För hemmalagets del är Sidney Crosby lite osäker på grund av en nackskada, men de senaste rapporterna gör gällande att han finns med i matchtruppen.

I vår värld är hemmalagets favoritskap enormt tydligt här. Bortalaget kommer till matchen med sex förluster på sina sju senaste matcher. Segern hemma mot Nashville Predators senast gav möjligen lite andrum, men ger inte en tillräcklig boost för att rubba Pittsburgh Penguins. Det vågar vi faktiskt hävda. Märk också väl att hemmalaget krossade Coyotes med klara 6-0 senast de möttes.

Därför spelar vi Pittsburgh Penguins -1,5 till 1,95 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 13/12
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: