Speltips, Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 14/11: Goda målmöjligheter

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2015

Columbus Blue Jackets tar sig till Pittsburgh för en tuff bortamatch mot Penguins. Nu är frågan om den målrika trenden, både inbördes och den här säsongen, håller i sig för de båda lagen.

Pittsburgh Penguins har verkligen hittat formen efter en lite trevande säsongsinledning. Det stjärnspäckade laget går som tåget och har nu åtta vinster på de nio senaste matcherna. Det är ingenting annat än väldigt imponerande.

Senast vände de ett 3-2-underläge hemma mot serieledande Montreal Canadiens till seger 4-3 och nu finns det inte längre någon tvekan om att Pittsburgh Penguins blir att räkna med den här säsongen. Kanske är de äntligen redo att utmana på allvar igen?

Nu väntar hur som helst match mot Columbus Blue Jackets, ett lag som fortsätter att blanda och ge. I vissa stunder, dessvärre ofta mot lagen på den halvan av tabellen, spelar de fantastisk hockey och vinner matcher med stora siffror. I andra matcher, möjligen mot mer meriterat motstånd, kan de åka på rejäla käftsmällar. Bortamatchen mot Pittsburgh Penguins är allt annat än en enkel match.

Pittsburgh Penguins är nämligen väldigt hemmastarka och bjuder nästan alltid upp till dans på hemmaplan. Målrika matcher är snarare regel än undantag när de spelar på hemmais.

Målrika matcher gemensam nämnare

Det finns en tydlig gemensam nämnare mellan de båda lagen. De brukar nämligen ofta spela målrika matcher, både mot andra lag, men också inbördes. Tre av de senaste mötena mellan lagen har nämligen slutat med minst sex gjorda mål och inte sällan blir det en hel drös med mål åt båda håll.

Det är en trend som har sin motsvarighet den här säsongen, där båda lagen visat prov på en stark offensiv kvalité. Hemmalaget kommer till exempel till matchen med 19 gjorda mål på sina sex senaste matcher. Det är ett snitt på över tre mål per match. För gästernas del går det att kika på det totala antalet mål i matcherna. 31 mål på fem matcher. Snacka om målfester!

Till den här matchen får Columbus Blue Jackets klara sig utan Alexander Wennberg och David Clarkson, men Ryan Johansen rapporteras vara spelklar igen. Bryan Rust är otillgänglig för hemmalaget, medan Marc-Andre Fleury har problem med ögonen och därmed är osäker till spel. Målvaktens eventuella frånvaro talar väl egentligen också för att det här blir målrikt.

Hur som helst, som ni hör tror vi att det här kan bli en underhållande historia med många mål. Därför spelar vi över 5 mål i matchen, under ordinarie tid, (pengarna tillbaka vid exakt 5) till fina 1,80 gånger pengarna hos Unibet. Det bör sitta.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, lördag 14/11
TV:   viasathockey logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Pittsburgh Penguins  1,93 nordicbet logo
Oavgjort  4,20 ladbrokes logo
Columbus Blue Jackets  3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  2,16 betsson logo
Under 5,5 mål  1,74 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: