Speltips, Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 24/12: Upp på hästen direkt

Simon Pålsson Publicerat: 23 december 2016

Toppen mot botten. God form mot risig form. Det mesta talar för en ganska ensidig historia när Pittsburgh Penguins gästas av New Jersey Devils i den sista NHL-omgången innan jul.

Ibland är skillnaden helt enkelt för stor.

Tabelläge. Lagstyrka. Form. Du kan välja vilket perspektiv du vill, hur du än ser på saken är Pittsburgh Penguins klara favoriter när New Jersey Devils kommer på besök. Det går inte att blunda för detta faktum.

Det finns alltid en risk för skräll, men känslan är att den där skrällen ligger långt borta. Pittsburgh Penguins har flera gånger den här säsongen visat sig dödliga effektiva när förutsättningarna är goda. När de spelar på hemmaplan, när de spelar mot ett sämre lag och när de har fin form i bagaget.

Precis så är läget inför den här matchen. Pittsburgh Penguins har fullkomligt sprudlat i offensiven under den senaste månaden och har med sin fina form radat upp segrar. På hemmaplan har laget varit löjligt starka, med helt galna 37 gjorda mål på sina sju senaste hemmamatcher. Tänk då på att Penguins nollades i hemmamatchen mot LA Kings.

Visserligen förlorade Penguins med hela 7-1 mot Columbus Blue Jackets natten till idag, men då kan vi åtminstone räkna med ett heltaggat lag i den här matchen.

New Jersey Devils håller inte riktigt

Samtidigt som Penguins ångar på i toppskiktet av tabellen har New Jersey Devils – vars inledning på säsongen lovade gott – hamrat fast sig själva i botten. Det är målskyttet som är det stora bekymret, men inte heller den defensiva delen av spelet fungerar särskilt väl.

Formen är dessutom horribel, även fall 4-0-segern natten till idag såklart gav en skön boost. Dessförrinnan var bottenkollegan Vancouver Canucks den senaste motståndaren som besegrades, då med uddamålet en vecka in i december. Det är lite väl länge sen om man har ambitionen att klättra i tabellen.

Därtill är Marc Savard borta resten av säsongen, medan Vernon Fiddler och Jacob Josefsson tros missa just den här matchen. För hemmalaget är det Kris Letang, Trevor Daley och Tom Kuhnhacki som rapporteras missa tillställningen. Hanterbara avbräck.

Trots nattens resultat tror vi på en hemmavinst här. Den spelas till 1,78 gånger pengarna hos Betsafe (unik bonus på 1 500 kronor).

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, lördag 24/12
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: