Speltips, Pittsburgh Penguins – New York Islanders 16/3: Två formstarka lag

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2016

Knappa femton omgångar återstår av NHL:s grundserie och nu börjar det dra ihop sig. Pittsburgh Penguins och New York Islanders vill gärna avsluta säsongen på ett övertygande sätt inför slutspelet.

Två formstarka lag drabbar samman i Pittsburgh natten till onsdag svensk tid. Hemmalaget Penguins tar sig an gästande New York Islanders och för den neutrala åskådaren är chanserna till att få se en underhållande, svängig och målrik historia troligen väldigt goda.

Hemmalaget har sex vinster på sina nio senaste matcher, men har framförallt imponerat med en härlig offensiv. Trots att laget haft svårt att hitta en jämn hög nivå den här säsongen råder det ingen tvekan om att Pittsburgh Penguins är att räkna med när de väl träffar rätt rent spelmässigt.

Laget har gjort femton mål på sina fyra senaste matcher och har ett snitt på knappa fyra gjorda mål per match i sina nio senaste matcher totalt. Det är helt enkelt inte den offensiva kraften det är fel på. I ett slutspel kommer Pittsburgh Penguins, om de hittar formen, absolut att vara att räkna med.

Formstarkt New York Islanders

I det här mötet är det inte bara hemmalaget som är inne i en positiv trend. Gästande New York Islanders har också imponerat både spel- och poängmässigt under de sista veckorna. Laget har förlorat blott tre matcher på sina elva senaste och har på det hela taget sett riktigt giftiga ut.

De här båda lagen drabbade samman så sent som för en vecka sedan och då slutade matchen 2-1 till New York Islanders, som då spelade hemma. Den här gången tror vi på en annan matchbild, med ett offensivt hemmalag och ett New York Islanders som inte tvekar på att trycka på trots bortaplan.

Inför matchen saknar hemmalaget Evgeni Malkin, Kevin Porter och Ben Lovejoy, samtidigt som Scott Wilson och Beau Bennett är osäkra till spel. Jaroslav Halak och Adam Pelech missar matchen för gästerna, medan Mikhail Grabovski och Marek Zidlicky närmar sig en comeback, men troligen också vilas.

Vår känsla är att det här blir en fartfylld historia och vi litar på att två formstarka lag låter offensiven sätta ton på matchen. Därför spelar vi över 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,87 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:05, onsdag 16/3
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Pittsburgh Penguins  2,15 mybet logo
Oavgjort  3,95 nordicbet logo
New York Islanders  3,15 unibet logo
Över 5,5 mål  2,21 betsson logo
Under 5,5 mål  1,70 betsson logo

Oddsens motsvarighet i procent: