Speltips, Pittsburgh Penguins – New York Rangers 14/4: Lever den gamla sanningen?

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2016

Då var det äntligen dags för det första mötet i matchserien mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers. Inför match ett är frågan om den gamla sanningen om Henrik Lundqvist fortfarande lever?

Slutspelet är äntligen här och en av många intressanta matcher i den första rundan spelas mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers. Det här har varit ett ständigt återkommande möte de senaste säsongerna, men frågan är om New York Rangers någonsin känts så svaga?

Visst, laget har fortfarande kvar sina styrkor i ett tempostarkt spel och en målvakt som höjer sig när det verkligen gäller. Den där riktiga spetsen och den där tyngden som New York Rangers visat prov på de tre sista säsongerna verkar inte riktigt finnas där.

Med det i åtanke känns Pittsburgh Penguins som favoriter här. Laget avslutade dessutom säsongen riktigt starkt och kommer till det här mötet med åtta segrar på sina nio senaste matcher. När den namnkunniga offensiven får lite medvind i ryggen känns de närmast ostoppbara.

Fortsätter trenden för Rangers?

En sak har varit säker när New York Rangers spelar slutspelshockey de sista säsongerna. Det blir ofta, sånär som alltid, väldigt tighta matcher målmässigt och en stor del av äran ska tillskrivas Henrik Lundqvist och det ständigt uppoffrande försvarsspelet.

Den här säsongen har laget inte övertygat lika mycket i grundserien, men kanske hittar Rangers tillbaka till sina rötter när det verkligen, verkligen gäller? Den känslan har i alla fall vi med oss in till den här matchen.

På bortaplan spelar laget dessutom en något mer försiktig hockey offensivt sett och bjuder således inte på lika mycket ytor bakåt. Det stärker vårt resonemang ytterligare. Därtill har laget sett lite lätt håglösa ut i offensiven sista veckorna.

Det finns en rad spelare i de båda lagen som är lite smått osäkra till spel, men då det är mycket mörkande just nu går det aldrig att veta. Målvakterna i båda lagen, Fleury i hemmalaget och Lundqvist i Rangers, har haft lite problem på sistone, men väntas ändå komma till start.

Vårt spel på den här matchen blir under 5,5 mål till 1,75 gånger pengarna hos BetWay. Få slutspelsmatcher med New York Rangers går över fem mål. Det är en trend vi hoppas fortsätter även det här slutspelet.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål i matchen
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 14/4
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: