Speltips, Pittsburgh Penguins – New York Rangers 16/4: Vi plockar ut ett 1×2-tecken

Simon Pålsson Publicerat: 16 april 2016

Det första mötet var en tung historia för gästande New York Rangers. Inför det andra mötet i slutspelsserien mellan lagen känns det som att hemmalaget Pittsburgh Penguins får gälla som favoriter.

Grym start på Stanley Cup-slutspelet för oss. Fem av sex speltips har prickat och vi hoppas utöka den positiva trenden ikväll.

Henrik Lundqvist åkte på en otäck skada redan i inledningen av den första drabbningen i matchserien mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers. Den svenska stjärnmålvakten fick en klubba rakt i ögat och tvingades sitta vid sidan om isen resten av matchen. Ett tungt tapp för laget.

Nu är det osäkert huruvida han kommer vara tillbaka till match nummer två. Klart är i alla fall att 5-2-segern för Pittsburgh Penguins kom betydligt enklare med svensken i båset istället för mellan stolparna. Penguins var dock det klart bättre laget genom hela matchen och visade prov på en betydligt bättre offensiv spets. Där är det trots allt klasskillnad mellan lagen.

New York Rangers hittade inte riktigt sitt klassiska, tunga spel som brukar vara så framgångsrikt i slutspelsmatcher. Den där tyngden och den kollektiva arbetsinsatsen kom av sig när Penguins skapade chans efter chans. Nu är frågan om Rangers har kapaciteten att ta revansch i match nummer 2?

Risken för 2-0 är väldigt stor

I våra ögon är det här tämligen osannolikt att så skulle bli fallet. New York Rangers är inte bara väldigt beroende av att Henrik Lundqvist spelar bra, de är också beroende av att laget rent kollektivt fungerar. Det kryllar inte av offensiva spetsspelare på samma sätt som i andra storlag.

Huruvida Henrik Lundqvist kommer till spel är ännu oklart och det lär inte avslöjas förrän timmarna innan match. Under fredagen tränade han med laget och enligt honom själv ser han bra men är lite orolig över en svullnad runt ögat. Mycket talar för att han spelar men tränaren Alain Vigneault tar nog ett beslut först närmare nedsläpp. Håll utkik på den fronten. Om han inte spelar är det självklart för oss att hemmalaget gäller som stora favoriter till att ta sin andra raka seger i den här slutspelsserien.

Med det första mötet i åtanke går vi in på Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid) till fina 2,00 gånger pengarna hos Bet365.

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, lördag 16/4
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: