Speltips, Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 31/5: Stanley Cup-finalen är här!

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2016

Nu inleds en resa på upp till sju matcher, där vinnaren står som mästare av NHL och med den fantastiska Stanley Cup-bucklan i händerna. Pittsburgh Penguins mot San Jose Sharks. Det vore faktiskt dumt att klaga.

Då är den äntligen här. Finalen i Stanley Cup drar igång med dunder och brak natten till tisdag svensk tid. Den första matchen spelas i Pittsburgh klockan 02:00.

Det är också Pittsburgh Penguins som har fördelen av att spela fyra av matcherna på hemmaplan. Om det här går hela vägen till en sjunde och helt avgörande match spelas den alltså på Penguins hemmaplan.

San Jose Sharks har i för sig tagit ett par tunga bortaskalper under slutspelet, men det är på hemmaplan de har varit i stort sett ostoppbara. Den avslutande insatsen mot St. Louis Blues har etsat sig fast i minnet och gör att förväntningarna på San Jose Sharks är stora i den här finalen.

Favoritskapet ligger hos Penguins

Inför den första finalen ligger oddsen på runt 1,70 gånger pengarna att Pittsburgh Penguins kniper pokalen inom de två närmsta veckorna. Att San Jose Sharks skulle göra det betalar ett par tiondelar över dubbla degen.

Favoritskapet är också tydligt inför den första matchen, där den raka ettan ligger under 2,00 gånger pengarna hos bland annat William Hill. Det är anmärkningsvärt lågt i en final, speciellt i den första och ofta lite mer trevande finalen.

Inför den här matchen är Matt Nieto fortsatt satt vid sidan om för San Jose Sharks. I hemmalaget finns det en rad småskadade spelare, däribland Kris Letang, Nick Bonino, Matt Cullen och Scott Wilson. Trevor Daley och såklart Kevin Porter är indisponibla under hela finalen.

Känslan är att den första matchen riskerar att bli något mer försiktig och därigenom inte lika chansrik som vi förväntas oss att matchserien i stort kommer vara. Inledningsvis lär lagen känna på varandra och ta få risker. Därför spelar vi under 1,5 mål i den första perioden till 1,80 gånger pengarna. Det har suttit i samtliga Pittsburgh Penguins inledande matcher i slutspelet.

Speltips:

Speltips:  Under 1,5 mål i första perioden
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 31/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: