Speltips, Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 14/5: Match nummer ett

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2016

Det första mötet i den östra konferensensfinalen står på schemat under natten till lördag svensk tid, där Pittsburgh Penguins tar sig an ett Tampa Bay Lightning som de haft så oerhört svårt för tidigare under säsongen.

Nu börjar det dra ihop sig på allvar i NHL-slutspelet. Vi är framme i den tredje rundan och då är det som bekant dags för final i konferenserna. På den östra sidan får vi njuta av mötet mellan Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning.

Vi har ett Pittsburgh Penguins som stapplade lite i grundserien, men som faktiskt gått från klarhet till klarhet under slutspelet. I förra rundan slog de ut Washington Capitals med 4-2. Väldigt imponerande. I den första rundan avfärdade de New York Rangers utan några som helst problem. Inte heller så pjåkigt.

Nu väntar ett lag som Penguins faktiskt förlorade tre raka matcher mot under grundserien, men vi vågar lova att det här är en helt annan match. Det Pittsburgh Penguins som vi ser nu fanns inte riktigt under grundseriens matcher.

Tampa Bay Lightning har sett urstarka ut

Det ska redan nu sägas att Tampa Bay Lightning haft en tämligen behaglig resa fram till den här finalen. Visst, det har en hel del att göra med att laget hittat rätt i sina prestationer och faktiskt vässat formen när den behövs som mest. Men det beror också på att laget haft den enklaste resan även på pappret. Först Detroit Red Wings och sedan New York Islanders. Det är trots allt lag som Lightning ska slå.

Imponerande nog var det dock rakt igenom komfortabla segrar för Lightnings del och det är garanterat inget fel på självförtroendet inför matchserien mot Pittsburgh Penguins. Men här behöver laget troligen steppa upp en nivå till för att hänga med.

Det finns en rad bortaspelare som är osäkra till det första mötet. Anton Strålman, Steven Stamkos, J.T. Brown och Erik Condra är alla frågetecken. Mattias Ohlund missar garanterat. I hemmalaget kommer Kevin Porter inte till spel mer den här säsongen, medan Beau Bennett och Scott Wilson troligen vilas några matcher till.

Vår känsla är att det här kan bli en riktig målfest. Först var vi inne på den raka ettan, men vi tror att Tampa Bay Lightning kan ställa till det rejält. Ett överspel känns då närmare till hands, inte minst med tanke på att båda lagen haft en tendens att spela mycket målrika inledningsmatcher i sina slutspelsserier hittills. Det brukar också bli målrikt när lagen drabbar samman (minst sex mål i åtta raka matcher mellan lagen).

Därför spelar vi över 5 mål i matchen (inklusive förlängning) och garderar oss på så sätt mot att matchen ska sluta 2-2 efter ordinarie tid. 1,84 gånger pengarna hos Betsson får vi för spelet. Saknar ni konto får våra läsare en unik bonus. Förutom det vanliga 100% upp till 1 000 kr får våra läsare även ett gratisspel värt 200 kr. Klicka här för att ta del av kampanjen. 

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (inklusive förlängning)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  02:00, lördag 14/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: