Speltips, Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 17/5: Dags att vakna nu, Penguins!

Simon Pålsson Publicerat: 16 maj 2016

Pittsburgh Penguins är ute efter både revansch och en viktig kvittering när laget tar sig an Tampa Bay Lightning för andra gången på några dagar. En seger och det står plötsligt 1-1 i matcher. En förlust vore å andra sidan ödestigen.

Pittsburgh Penguins är pressade redan efter en spelad match mot Tampa Bay Lightning i NHL-slutspelet. Gästerna tog nämligen en fin 3-1-seger i det första mötet och har därmed skaffat sig själva ett trevligt utgångsläge inför fortsättningen.

Om Tampa Bay Lightning fortsätter på den inslagna vägen och kniper ännu en vinst i Pittsburgh ser det plötsligt väldigt mörkt ut för Penguins, som då ligger under med 2-0 i matcher och står inför två raka möten i Tampa.

Detta är ett faktum som gör nattens match extra intressant. Pittsburgh Penguins har nästan kniven mot strupen redan nu och med tanke på hur fint laget spelade på hemmaplan mot både Washington Capitals och New York Rangers borde det finnas en växel till att ta till i det här läget – när det behövs som allra mest.

Tampa Bay Lightning starka framåt

Vi förväntar oss därmed en matchbild där hemmalaget tar tag i taktpinnen i ett försök att få med sig publiken redan från början. Det här är deras hemmaplan och det här är deras match att vinna. Det borde tala för en matchbild där Pittsburgh Penguins helt enkelt trycker på i jakt på ledningsmål.

Det öppnar i sin tur ytor för gästerna, ett lag som visat sig vara väldigt starka i offensiven. Laget har gjort tio mål på sina tre bortamatcher i slutspelet, till exempel.

Redan inför den första matchen var vi lite slarvigt inne på att det kunde bli målrikt, med tanke på att båda lagen faktiskt har sina styrkor framåt i banan och då de har för vana att spela mycket målrika matcher mot varandra. Där var vi lite snett på det, men det kan troligen förklaras med en lite mer tillknäppt premiärmatch i slutspelsserien. Inför match nummer två känns det spåret plötsligt hett igen.

Därför spelar vi över 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,92 gånger pengarna hos Unibet. Vid exakt fem mål får vi pengarna tillbaka. Hemmalaget får klara sig utan Kevin Porter, Scott Wilson och Beau Bennett, men Brian Dumoulin sägs vara tillbaka i speldugligt skick.

Gästernas skadelista består av ett gäng tveksamma spelare, däribland Steven Stamkos, målvakten Ben Bishop, Ondrej Palat, Anton Stralman och J.T. Brown. Mattias Ohlund missar garanterat. Det är hur som helst svårt att veta vilka som verkligen spelar, inte minst med tanke på hur mycket lagen mörkar i det här skedet av säsongen.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 17/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: