Speltips, Rayo Vallecano – Espanyol 23/10: Tydlig fördel i inbördes möten

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2015

En enda seger på de åtta senaste mötena mellan lagen. Det ser inte helt övertygande ut för det ena laget inför drabbningen mellan Rayo Vallecano och Espanyol.

Förra säsongen slutade både Rayo Vallecano och Espanyol på 49 inspelade poäng. Det fanns dock en stor skillnad och det var i antalet insläppts mål, där Rayo Vallecano släppte in över tjugo mål fler än Espanyol.

Den här säsongen har Espanyol inlett betydligt bättre än Rayo Vallecano. Efter åtta spelade matcher har Espanyol fyra vinster och lika många förluster, ett facit som gör att de placerar sig som nummer nio i tabellen. Det går att jämföra med hemmalaget Rayo Vallecano, som på lika många matcher bara tagit sju poäng.

Inför matcher har Espanyol en del tunga avbräck då Rubén Duarte, Gerard Moreno och Papa Diop alla sägs fortsatt vara otillgängliga. Pablo Hernández och Quesseynou Cissé saknas i hemmalaget.

En lite snedvriden värdering

Inför matchen har spelbolagen målat upp hemmalaget som klara favoriter, även fall den raka ettan trots allt ger över dubbla insatsen. Men frågan är om den värderingen verkligen är korrekt?

Den inbördes statistiken som finns mellan lagen pekar nämligen på ett klart övertag för gästerna. En förlust på de åtta senaste matcherna, samt totalt fem vinster på just de matcherna, vittnar om att Espanyol trivs mot Rayo Vallecano.

Med tanke på formen och det faktum att gästerna kommer från en fin trend med två vinster (Real Betis och Real Sociedad) på sina tre senaste bortamatcher tror vi att det kan hända igen.

Hur som helst är oddsen inte helt klockrent värderade inför drabbningen och därför spelar vi helt enkelt bortalaget Espanyol att vinna, draw no bet. Det vill säga att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort.

Speltips:

Speltips:  Espanyol vinner, draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds:   2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 23/10
TV:    viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rayo Vallecano  2,20 williamhill logo
Oavgjort  3,50 titanbet logo
Espanyol  3,52 unibet logo
Över 2,5 mål  1,85 mybet logo
Under 2,5 mål  2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: