Speltips, San Jose Sharks – Los Angeles Kings 19/4: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2016

Med två möten avklarade i matchserien mellan San Jose Sharks och Los Angeles Kings är det verkligen kniven mot strupen för gästande Kings. Nu behövs en seger och ett övertygande spel för att gjuta mod inför fortsättningen.

Det är ett minst sagt pressat läge för Los Angeles Kings när laget tar sig till San Jose för det tredje mötet i slutspelsserien mot San Jose Sharks.

Efter två spelade matcher är det nämligen Sharks som sitter i förarsätet, med två raka segrar. Vad som gör läget än mer ansträngt är att segrarna kommit på Los Angeles Kings hemmaplan.

Med det sagt kan en förhastad slutsats vara att San Jose Sharks i stort sett säkrat avancemanget, men riktigt så enkelt är det inte. Los Angeles Kings såg betydligt starkare ut i matcher nummer två och Marion Gaborik, som kom tillbaka efter en långvarig skada, bör växa in i det mer och mer för varje match. Det talar för gästerna här.

Hemmalaget kan spela avslappnat

Hemmalaget å sin sida kan gå in till matchen med en avslappnad inställning, samtidigt som de såklart vill spela vidare med exakt samma energi som varit så framgångsrik i de två första matcherna.

San Jose Sharks är ett starkt lag på hemmaplan och har en giftig offensiv. Därför räknar vi iskallt med att de trycker in ett par puckar.

Gästernas pressade läge bör också öppna för en offensiv approach från deras sida, lite beroende på hur matchbilden artar sig. Alec Martinez och Matt Greene är båda osäkra till spel gästerna, men det bör inte vara några omöjliga avbräck att handskas med.

Vi räknar hur som helst med en målrik historia här. Hos Bwin får vi 1,80 gånger pengarna på över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) och det känns som bra betalt.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  04:30, tisdag 19/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: