Speltips, San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins 5/6: Kniven pressad mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2016

Det står 2-0 i matcher till Pittsburgh Penguins fördel i NHL-finalen. Nu är det hög tid för San Jose Sharks att hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel från tidigare matchserier i det här NHL-slutspelet.

2-0 i matcher till Pittsburgh Penguins. Redan två matcher in i Stanley Cup-finalen är kniven hårt pressad mot San Jose Sharks strupe. Nu handlar det om att ta sig i kragen – innan det är för sent.

En seger till och finalen är i det närmaste avgjord till Pittsburgh Penguins fördel. Att San Jose Sharks skulle vända på 3-0 i matcher till seger 4-3 känns osannolikt. Därför är den här tredje matchen av en oerhörd vikt.

Nu ska understrykas att San Jose Sharks varit väldigt starka på hemmaplan under hela slutspelet, där laget vunnit samtliga matcher utom en. Därtill har fullkomligt sprutat in mål och visat prov på en offensiv hockey – både med och utan puck – som fullkomligt kört över motståndarna i långa stunder av matcherna. Det talar för att Sharks lyckas rädda spänningen med en seger.

Pittsburgh Penguins med marginalerna

Två matcher in i finalserien går också att kontrollera hur Penguins faktiskt varit starkast när det gällt som mest. Två uddamålssegrar, varav en i förlängning, vittnar om att laget gör precis vad som krävs – men inte mycket mer.

Känslan är att det inte riktigt räcker på bortaplan. San Jose Sharks har konsekvent varit väldigt starka på hemmaplan och kan därtill addera en påtagliga revanschlusta efter två snöpliga förluster. Risken finns rent av att det här blir en urladdning. Kanske en seger med flera måls marginal för hemmalaget?

Hos bet365 får vi smått otroliga 2,35 gånger pengarna för den raka (ordinarie tid) och det måste helt enkelt synas. Det är på tok för högt, med tanke på att kniven är pressad mot hemmalagets strupe och att de tidigare visat prov på sin bästa ishockey i liknande läge.

Hemmalaget saknar möjligen Tomas Hertl och Justin Braun, men båda testas sent. Trevor Daley, Scott Wilson och Kevin Porter missar matchen för Penguins.

Speltips:

Speltips:  San Jose Sharks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, söndag 5/6
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: