Speltips, San Jose Sharks – St. Louis Blues 22/5: Den här matchserien har satt sig

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2016

NHL-slutspelet går vidare med det fjärde mötet mellan San Jose Sharks och St. Louis Blues. Efter 7-0 på de två senaste matcherna har Sharks kopplat ett ordentligt grepp om tillställningen. Nu är frågan om den trenden fortsätter.

7-0 på de två senaste matcherna. Efter en lite trevande inledning på konferensfinalen har San Jose Sharks plötsligt vaknat till liv och nu ser laget så där löjligt tunga ut som de gjorde i hemmamötena med Nashville Predators i förra slutspelsrundan.

Inte ett enda insläppt mål på 120 minuters ishockey, trots att det är St. Louis Blues som står på andra sidan, är siffror som egentligen talar för sig. Det känns som att den här matchserien nu har satt sig och att styrkeförhållandet mellan lagen har gick utdelning.

För i vår värld är det enkelt: San Jose Sharks är ett bättre lag i sina bästa stunder. Vi har rakt igenom hela slutspelet lärt oss att San Jose Sharks bästa stunder i stort sett alltid dyker upp när laget spelar på hemmaplan. Nu står laget inför den andra raka hemmamatchen, tillika den fjärde matchen i konferensfinalen, och då är det lätt att peka på var favoritskapet ligger.

En hemmavinst kan vara avgörande

En seger till för San Jose Sharks gör att vi plötsligt har 3-1 på resultattavlan och matchbollen ligger då i Sharks händer. Då återstår tre matcher, varav en i San José, som alla måste vinnas av St. Louis Blues. Där kan vi snacka tufft läge.

Inför den här matchen saknas troligen Scottie Upshall hos gästerna, även fall forwarden ska testas sent för att se om han kan spela. För hemmalagets del är Matt Nieto fortsatt day-to-day, det vill säga att hans comeback närmar sig, men det är svårt att sätta en exakt dag.

Vår känsla är att matchserien nu har satt sig och att San Jose Sharks har tagit kommandot. 7-0 på de två senaste matcherna säger väl egentligen allt? Därför spelar vi den raka ettan till 2,11 gånger pengarna hos NordicBet.

Speltips:

Speltips:  San Jose Sharks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,11 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:20, söndag 22/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: