Speltips, San Jose Sharks – St. Louis Blues 26/5: Nu kan allting avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 24 maj 2016

Ett av lagen har sannerligen visat sig bäst när det gäller. Nu har San Jose Sharks dessutom chansen att avgöra hela matchserien på hemmaplan. Kan St. Louis Blues ta sig i kragen när kniven sitter mot strupen?

Då är vi framme vid den sjätte och potentiellt avgörande NHL-matchen mellan San Jose Sharks och St. Louis Blues. Vinnaren blir inte bara konferensmästare, de tar sig också hela vägen till en Stanley Cup-final.

San Jose Sharks har skaffat sig ett perfekt utgångsläge och är nu bara en enda seger från att slå ut St. Louis Blues. Laget har dessutom fördelen av att spela den här matchen på hemmaplan, där de varit närmast oförskämt starka under hela slutspelet.

Därtill ska sägas att San Jose Sharks verkligen satte ner foten senast, med en tung 6-3-seger på bortaplan. Den la verkligen grunden inför den här matchen och cementerade samtidigt den skillnad som trots allt finns mellan lagen. Styrkeförhållandet är i våra ögon ändå tydligt, om än inte lika extremt som i förra rundan mot Nashville Predators.

En tydlig favorit i den här matchen

I våra ögon finns det en väldigt tydlig favorit i den här sjätte och potentiellt avgörande matchen mellan lagen. San Jose Sharks har genomgående varit ett snäpp starkare, speciellt på hemmaplan, och har därutöver vunnit precis de matcher laget behövde vinna för att stanna i förarsätet.

En förlust senast vore förödande. Då hade laget fått kniven mot strupen. Nu blev det istället omvända rollen och vi kan i ärlighetens namn inte tänka oss att Sharks bommar chansen att avgöra hemma. Matt Nieto är fortsatt osäker till spel i hemmalaget, medan gästerna får klara sig utan Scottie Upshall.

Hos Unibet får vi 2,10 gånger pengarna på den raka ettan. Det är inte sprudlande bra, men räcker för att övertyga oss. Ett överspel är alltid intressant när de här lagen spelar, men risken finns att det blir lite extra tight när det nu kan avgöras. Därför avstår vi.

Speltips:

Speltips:  San Jose Sharks vinner
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, torsdag 26/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: