Speltips, San Jose Sharks – Vancouver Canucks 1/4: Rakt spel känns bra här

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2016

Den här säsongen blev inte som Vancouver Canucks hade hoppats på. Hos San Jose Sharks är man dock betydligt mer nöjda. Den här skillnaden i energi kan säkerligen påverka matchen mellan de båda lagen.

Medan San Jose Sharks stormar mot ännu ett intressant slutspel ser det desto mörkare ut för Vancouver Canucks, som verkligen inte träffat rätt i sin prestation den här säsongen.

Laget har helt enkelt inte fått det att stämma och är nu, med ett par omgångar kvar, inte ens aktuella för ett slutspel. Det här blir helt enkelt en misslyckad säsong att lägga till handlingarna, trots att laget besitter en hel del kvalité.

Därtill är Vancouver Canucks inne i en trend mörkare än natten. Laget har tagit en poäng på de nio senaste matcherna och har inte vunnit sedan tre veckor tillbaka hemma mot Nashville Predators. Målskyttet, eller snarare det uteblivna målskyttet, har varit ett enormt problem. Åtta gjorda mål på nio matcher räcker inte särskilt långt, det säger ju sig själv.

Alltid bra fart framåt

I San Jose Sharks är verkligheten en annan. Laget ångar på mot ännu ett slutspel, bland annat genom en 4-1-seger mot just Vancouver Canucks borta senaste. Nu följs det mötet upp med ett back to back-möte i San Jose. Det är knappast till gästande Vancouver Canucks fördel.

Efter en period på tre tunga förluster har laget nu vunnit två raka matcher och ser så där giftiga ut i offensiven som de har en förmåga att göra ibland. Totalt 228 gjorda mål är för övrigt näst bäst i hela konferensen, där endast Dallas Stars är vassare.

Vår känsla är att San Jose Sharks får gälla som solklara favoriter här. Det är inget snack om saken. Motivationen är bättre i hemmalaget, formen är överlägsen gästernas, klasskillnaden i truppen är påtaglig och ja, anledningarna är helt enkelt många. Hos NordicBet får vi 1,78 gånger pengarna på den raka ettan och vi nöjer oss där. För den mer girige finns handikapp -1,5 eller överspel på antalet mål för Sharks.

Det är osäkert om Joel Ward, Marc-Edouard Vlasic och Matt Tennyson kommer till spel. Det är avbräck som går att hantera. Gästernas skadelista är dock betydligt längre, med spelare som Alexander Edler, Brandon Sutter, Radim Vrbata, Luca Sbisa, Jake Virtanen och troligen även Christopher Tanev, Nikita Tryamkin och Linden Vey borta till den här matchen.

Speltips:

Speltips:  San Jose Sharks vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  04:30, fredag 1/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
San Jose Sharks  1,78 nordicbet logo
Oavgjort  4,50 betway logo
Vancouver Canucks  4,75 bwin logo
Över 5,5 mål  2,25 betway logo
Under 5,5 mål  1,67 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: