Speltips, Schalke – Hannover 4/12: Vi hoppas på fortsatt måltrend

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2015

Både Schalke 04 och Hannover 04 har en imponerande förmåga att trycka in bollen. Förhoppningsvis fortsätter den när de båda drabbar samman i fredagens match från Bundesliga.

Helgen nalkas och precis som vanligt bjuds det på tysk ligafotboll på Eurosport. Spelbloggare.se fortsätter att komma med speltips från de tyska fredagsmatcherna och den här gången är det ett tips från matchen mellan Schalke 04 och Hannover 96 som gäller.

Det här är två lag som har haft det lite tufft poängmässigt på sistone, men båda lagen har samtidigt imponerat på vissa sätt. Schalke kommer till matchen efter ett par jobbiga veckor där laget mött idel topplag. Bayer Leverkusen, APOEL, Bayern Muünchen, Borussia Dortmund och Sparta Prag. Fem raka tuffa matcher och därmed bara en seger, hemma mot APOEL Nicosia i Europa League.

Imponerande nog har Schalke dock nätat i samtliga matcher, trots att man alltså haft så pass tufft schema. Faktum är att det är konsekvent för hela säsongen. Det är sällan vi ser Schalke spotta in mål, men de har en tendens att alltid hamna i målprotokollet. Efter ett par tuffa veckor kan vi inte tänka oss någonting annat än att de nu är oerhört intresserade av att knipa en seger när de nu möter ett relativt sett sämre lag.

Mål, mål och åter mål

Hannover 96 har inte haft en fläckfri säsong. Laget har samlat på sig 14 poäng på lika många matcher och har bara någon enstaka poäng ner till nedflyttningsstrecket, vilket såklart har att göra med att Bundesliga är oerhört jämn så här lång.

Vad som är desto mer imponerande är lagets målfacit. I skrivande stund har de hela elva raka matcher med gjort mål och trots att laget bara gjort 17 mål under ligasäsongen har de alltså lyckats trycka in en boll i så många raka matcher. Det kan inte vara en slump att de också återkommer så pass ofta i målprotokollet.

Inför den här matchen saknar hemmalaget fortsatt Hiroki Sakai och Hiroshi Kiyotake, medan Ron-Robert Zieler är osäker till spel. Atsuto Uchida, Matija Nastasic, Fabian Giefer och Marco Höger är inte tillgängliga för hemmalaget.

Båda de här lagen har tydliga offensiva kvalitéer och det är ingen som helst slump att de gör mål i match efter match, trots att de möter betydligt bättre motstånd. Det är också tydligt att båda lagen har svårt att täppa till bakåt, vilket gör att de tar för få segrar. Därför tycker vi att båda lagen göra mål till 1,85 hos Redbet är ett fint spel inför matchen. Vi hoppas att måltrenden fortsätter.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 4/12
TV:    eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Schalke 04  1,60 williamhill logo
Oavgjort  4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Hannover 96  6,25 betsafe logo
Över 2,5 mål  1,75 redbet logo
Under 2,5 mål  2,15 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: