Speltips, Sevilla – Atlético Madrid 30/8: Hatmöte direkt i andra omgången

Simon Pålsson Publicerat: 30 augusti 2015

Det brukar gå hett till när Sevilla och Atlético Madrid drabbar samman borta i Spanien. Det ena laget har dessutom en väldigt fin trend i inbördes möten mellan lagen.

Ibland misstas den spanska ligan för att helt sakna läktarkultur. Det är lätt att få sådant för sig när man kollar på stora spanska matcher mellan Real Madrid och Barcelona, där man kan se publiken från det ena laget fotografera motståndarnas målgörare sekunderna efter att han gjort mål.

Vissa lag, supportrar och möten är väldigt heta och håller hög klass på läktarna. När Sevilla och Atlético Madrid drabbar samman två gånger om året kan man ta på stämningen, både på planen och läktaren. Det finns en elektricitet och ett hat som gör matcherna fantastiska att kolla på. Tempostarka, stentuffa och ofta väldigt underhållande rent spelmässigt, troligtvis till följd av att lagen har så många tekniska spelare.

Nu ramlar man i för sig över varandra redan i den andra omgången innan säsongen har tagit fart på allvar, men vi tror att nerven kan finnas där ändå. Här kommer det att smälla. Därför är det inte konstigt att kortlinan ligger på hela 7,5 kort i matchen. Det är högt och det lockar till ett spel, men med tanke på den höga frekvensen av röda kort i de inbördes mötena mellan lagen och spanska domares tendens att ta märkliga beslut för att få hamna i centrum, väljer vi att rikta blickarna mot ett annat håll för vårt speltips.

Klart övertag för Atlético Madrid

De senaste åren har gästande Atlético Madrid haft ett klart övertag på Sevilla, som faktiskt inte har lyckats slå Atlético på mer än tio raka möten. Det har kvittat om det har varit i Madrid eller i Sevilla, Atlético har lyckats ta poäng och flera gånger vinna mot antagonisten.

Därför går också huvudstadslaget in med ett klart mental övertag inför matchen. Nu är det visserligen kort in på säsongen och spelet har knappast satt sig hos de båda lagen. Det öppnar för en lätt trevande matchbild när det kommer till chanser och mål, men då lagen besitter en oerhörd offensiv kvalité väljer vi att hålla oss borta från de spelen också.

Istället siktar vi in oss på Atlético Madrid. Känslan är att det mentala övertaget är en stor fördel i den här matchen. Sevilla saknar dessutom N’Zonzi, som blev utvisad i premiären mot Malaga. Vidare är Carrico och Pareja borta från matchen till följd av skada, medan Atlético ser ut att kunna mönstra bästa lag.

Därför spelar vi Atlético Madrid +0.0 asian handicap till 1,90 gånger pengarna. Det är det samma som draw no bet, det vill säga pengarna tillbaka vid oavgjort. Vi tror att Atlético tar det här efter en lång och tuff match, men garderar oss samtidigt för att matchen slutar 0-0, 1-1 eller möjligen 2-2.

Se matchen gratis i mobilen

Unibet låter alla med pengar på kontot se matchen gratis via deras streamingtjänst. Klicka här för att öppna ett konto – sätt in 500 och få 1 500 kr att spela för!

Speltips:

Speltips:  Atlético Madrid +0.0 asian
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, söndag 30/8
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla  2,88 ladbrokes logo
Oavgjort  3,30 mybet logo
Atlético Madrid  2,70 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,25 expekt logo
Under 2,5 mål  1,70 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: